Skip to content

Armlift Turkije

Denkt u na over een armlift in Turkije, Istanbul? Ouder worden, maar ook fors gewichtsverlies heeft impact op uw huid. Ook de huid rond de armen is hier niet ongevoelig voor. De huid die verslapt kan af gaan hangen. Slappere bovenarmen kunnen enorm vervelend zijn.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

U draagt uw favoriete mouwloze zomerjurkje liever niet meer en dat leuke bloesje zit eigenlijk te strak bij uw bovenarmen. Een plastisch chirurg kan de overtollige, afhangende huid bij armen met een relatief eenvoudige ingreep verwijderen. De armlift wordt succesvol toegepast en biedt mooie resultaten, die passen bij uw wensen.

Meer informatie over:

Wat zijn de voordelen van een armlift bij Dutch Clinic?

Liposculptuur of armlift Turkije

Uw armen kunnen op een aantal manieren gelift en strakker gemaakt worden. Tijdens een consult bij een plastisch chirurg worden de verschillende behandelmogelijkheden toegelicht en wordt gekeken welke techniek het beste bij u past. Is uw huid nog elastisch genoeg? Dan is een ingrijpende armlift niet noodzakelijk. U kunt dan ook kiezen voor een liposculptuur, waarbij ophoopt vet in de armen wordt weggezogen. Blijkt uw huid onvoldoende elastisch of wilt u de overtollige huid laten verwijderen dan is een ingrijpende armlift een geschikte oplossing. De plastisch arts kan ook een combinatie van beide technieken voorstellen.

Armlift in Istanbul, Turkije; de ingreep

Voor de chirurgische ingreep worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De ingreep zelf vindt plaats onder narcose of met sedatie. De chirurg heeft voorafgaand aan de ingreep de huid afgetekend die verwijderd zal worden. Langs deze lijnen worden de incisies gemaakt. Hierdoor ontstaat een lang litteken dat een s-vorm heeft en dat loopt van uw oksel naar de elleboog. Ervaren artsen plaatsen het litteken aan de binnenkant van de bovenarm, hier valt het later nauwelijks op. Als dit met u is overeengekomen, wordt tegelijkertijd overtollig vet weggezogen. Onderhuidse hechtingen worden aangebracht en de wond wordt met hechtpleisters afgeplakt. Een enkele keer worden drains aangebracht, dit is echter niet altijd noodzakelijk. De ingreep duurt 2 tot 3 uur, waarna u naar de verkoever ruimte wordt gebracht en wakker wordt gemaakt. Na de armlift dient u speciale drukkleding te dragen. Dit zal een strakke maillot met bovenarmen zijn. Het is belangrijk om deze de eerste maand dag en nacht te dragen. Twee weken na de armlift kunnen lichte werkzaamheden hervat worden. Sporten en zwaardere werkzaamheden kunnen na 4 tot 6 weken uitgevoerd worden. Bent u niet zeker van uzelf? Overleg dan met de plastisch chirurg wanneer het verantwoord is om aan het werk te gaan.

Complicaties en bijwerkingen

De armlift is een ingreep die vaak wordt toegepast. Het is een veilige ingreep, waaraan dezelfde risico’s zijn verbonden als aan iedere andere operatie. Mensen met veel onderhuids vetweefsel in de armen hebben, lopen een grotere kans op infecties na de ingreep. Geadviseerd wordt om voor de armlift een normaal BMI na te streven. Nabloedingen kunnen zich ook voordoen. In dat geval is vaak een extra operatie nodig, om het betreffende bloedvaatje te dichten. Zeldzame bijwerkingen zijn onder andere een verandering van het gevoel in de armen, beschadigde weefselstructuren en een teleurstellend resultaat. Het verwijderen van de overtollige huid, laat relatief lange littekens achter. In de periode kort na de armlift zijn de littekens rood en gezwollen. Dit neemt af en verminderd gedurende de weken en maanden die volgen. Verse littekens hebben gemiddeld een jaar nodig om tot rust te komen. In een jaar verandert de kleur van rood, naar wit, naar de omliggende kleur van uw huid. Stel verse littekens nooit bloot aan de zon, dit heeft een nadelig effect op de uiteindelijke verschijning. Wilt u een positieve invloed op het effect uitoefenen? Stop dan, indien van toepassing, ruim 6 weken voor de ingreep met roken. De ingrediënten van tabaksproducten belemmeren de doorbloeding, waardoor u te maken kunt krijgen met een slechte wondgenezing. Daarnaast verkleint u de kans op nabloedingen door te stoppen met roken. Interessant om te weten, is dat zorgverzekeraars tegenwoordig volledige of gedeeltelijke vergoedingsmogelijkheden hebben voor rokers die willen stoppen.

Maak direct een afspraak

Resultaten lift van de armen

Mensen die de armlift ondergaan, zijn na afloop meestal tevreden met het bereikte resultaat. Een armlift is een ingreep die geen wonderen verricht, maar uw armen zijn na afloop duidelijk strakker en de afhangende huid is verdwenen. Een nadeel van een chirurgische armlift zijn de littekens die aan de binnenzijde van de arm en in uw oksel achterblijven. Getracht wordt om de incisies zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien te maken, zodat ze later nauwelijks opvallen. Hoe een litteken geneest hangt erg af van persoon tot persoon. De eerste verbeteringen zijn direct na de armlift zichtbaar. Het duurt ongeveer een jaar alvorens het uiteindelijke resultaat beoordeelt kan worden. In principe zijn de resultaten blijven. Komt u echter veel in gewicht aan, of valt u veel af, dan kan de huid weer gaan hangen en is een nieuwe ingreep soms noodzakelijk.

Armlift kosten en vergoedingen

De kosten voor een armlift worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Een medische noodzaak ontbreekt, en de ingreep wordt doorgaans vanuit esthetische overwegingen toegepast. Vergoedingen voor cosmetische en plastische chirurgie worden soms, gedeeltelijk, vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. De mogelijkheden verschillen per verzekeraar. De plastisch chirurgen van Dutch Clinic passen de ingreep toe vanuit de geaccrediteerde kliniek in Istanbul. Dit betekent dat we de ingreep voor een lager tarief aan kunnen bieden dan dat in Nederland gebruikelijk is. De artsen in Hoofddorp staan in nauw contact met de plastisch chirurgen in Istanbul. U bent verzekerd van optimale kwaliteit en professionele nazorg.

Afspraak gratis consult

Overtollige huid bij de bovenarmen kan irritaties veroorzaken. Overweegt u een behandeling, maar weet u niet wat u kunt verwachten? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij de artsen van Dutch Clinic. Tijdens het gesprek wordt gekeken welke behandeltechniek het beste bij u past. U kunt een voorkeur hebben voor een armlift, maar misschien is de mening van de chirurg anders en geeft liposuctie of een combinatie van beide technieken een beter resultaat. Stel de vragen die u heeft en bekijk armlift voor en na foto’s. Het gesprek geeft u een goed beeld van de mogelijkheden. Een persoonlijk behandelplan wordt samengesteld en de behandelprocedure wordt nader toegelicht. Meer weten? Bel ons of vul het online contactformulier in.

Maak direct een afspraak

Armlift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een armlift Turkije. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Een armlift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en eventueel vetweefsel aan de bovenarmen wordt verwijderd. Dit wordt gedaan om verslapte en hangende huid te corrigeren.

Over het algemeen kan een armlift worden toegepast zolang uw gezondheid het toelaat. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat een armlift geen methode is om gewicht te verliezen. Het wordt aanbevolen om tijdens het consult met de arts te bespreken of u geschikt bent voor de ingreep.

Als uw huid nog voldoende elastisch is en er overtollig vet in de bovenarmen aanwezig is, kunt u overwegen om een liposuctiebehandeling te ondergaan. Deze ingreep is minder invasief dan een armlift, omdat alleen vetweefsel wordt verwijderd. De littekens na een liposuctie zijn ook minimaal in vergelijking met een armlift.

Een armlift wordt uitgevoerd onder volledige narcose en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid aan de binnenzijde van de bovenarm verwijderd. Hiervoor wordt een incisie gemaakt van de oksel tot de onderzijde van de bovenarm. Na het sluiten van de incisie wordt de arm verbonden en verblijft u meestal een nacht in de kliniek.

De incisie voor een armlift bevindt zich aan de binnenkant van de arm en loopt over de gehele lengte van de bovenarm. In de eerste maanden na de ingreep kan het litteken rood van kleur zijn, maar na verloop van tijd zal het litteken geleidelijk aan de kleur van uw huid aannemen. Het is belangrijk om verse littekens minstens een jaar niet bloot te stellen aan de zon en indien nodig een littekencrème te gebruiken.

Een armlift wordt uitgevoerd onder narcose, dus u voelt geen pijn tijdens de ingreep. Na de ingreep kunt u last hebben van zwelling, blauwe plekken en pijn. Deze symptomen kunnen worden bestreden met pijnstillers. Een drukverband wordt aangebracht om zwelling te verminderen en de wondgenezing te bevorderen. Het verband wordt meestal na 3 tot 7 dagen verwijderd.

Nee, een armlift verandert niets aan de kwaliteit van de huid zelf. De ingreep richt zich op het verwijderen van overtollige huid en eventueel vetweefsel. Als u last heeft van striae op uw armen, kan de armlift de verschijning van striae verminderen doordat er minder huid aanwezig is. Echter, de huid die niet wordt verwijderd, behoudt nog steeds de striae.

Over het algemeen zijn de resultaten van een armlift blijvend. De huid rekt zichzelf niet op, vooral als uw gewicht stabiel blijft. Het is echter belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, met regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtig voedingspatroon, om de resultaten op lange termijn te behouden.

Een armlift is over het algemeen een veilige ingreep, maar zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er algemene risico’s en bijwerkingen. Dit kan onder andere nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties en opvallende littekens omvatten. Het is belangrijk om ruim voor de ingreep te stoppen met roken, omdat roken de wondgenezing kan beïnvloeden en complicaties kan veroorzaken.

Als u na de armlift aanhoudende klachten heeft, is het raadzaam om contact op te nemen met de kliniek waar de ingreep is uitgevoerd. Bijvoorbeeld, als u symptomen van een wondinfectie ervaart, zoals koorts, roodheid, zwelling en pus uit de wond, kan een arts u adviseren of een passende behandeling starten.

Afhankelijk van het herstelproces kunt u na ongeveer een week lichte werkzaamheden en inspanningen verrichten. Meer intensieve taken worden meestal pas na 4 tot 6 weken na de ingreep aanbevolen. De tijd die nodig is om terug te keren naar uw normale werkzaamheden varieert afhankelijk van de aard van uw werk en de werkomstandigheden.

Bij de meeste armliftprocedures worden één of meerdere drains geplaatst om het overtollige wondvocht en bloed af te voeren. Het plaatsen van drains wordt bepaald tijdens de ingreep zelf. Meestal worden de drains een dag na de armlift verwijderd.

De kosten voor een armlift bij Dutch Clinic bedragen € 3.199. Deze kosten omvatten de ingreep zelf, transfers, ziekenhuisverblijf, begeleiding in het ziekenhuis, het consult en nazorg in Nederland. Bijkomende kosten zijn de vliegreis van en naar Istanbul, die eventueel door de kliniek kunnen worden geregeld.

Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans geen armliftprocedures. In sommige gevallen kan een plastisch chirurg een medische indicatie adviseren en kunt u een vergoeding aanvragen. Als vergoeding niet wordt verleend, bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de kosten.

Als u overweegt een armlift te combineren met een zonvakantie, is de volgorde van belang. Na de armlift wordt aanbevolen om het litteken minimaal 6 weken niet bloot te stellen aan zonlicht. Als u een cosmetische ingreep wilt combineren met een vakantie, bespreek dan de mogelijkheden met de plastisch chirurg en zorg ervoor dat de vakantie voorafgaat aan de ingreep.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.