Skip to content

Borstcorrectie Turkije

De oorzaak van de borstvorming bepaalt welke behandelmethode wordt gekozen. Dit kan het lostrillen of vloeibaar maken van het vet zijn waarna dit wordt weggezogen.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Gynaecomastie; borstvorming bij mannen

Borstvorming bij mannen, het is een veel voorkomend probleem dat door mannen als heel vervelend en zelfs gênant wordt ervaren. Deze aandoening, gynaecomastie, kan tijdelijk maar ook blijvend zijn.

U kunt bij Dutch Clinic terecht voor de volgende borstcorrigerende behandelingen, naast de borstvergroting:

Wat zijn de voordelen van een borstcorrectie bij Dutch Clinic?

Oorzaken van borstvorming bij mannen

Krijgen jongens plotseling borsten in de puberteit, dan verdwijnen ze meestal ook weer spontaan. Gebeurt het bij oudere mannen dan kan het veroorzaakt worden door een teveel aan vetweefsel of door overmatig klierweefsel als gevolg van een te hoge oestrogeenproductie. Borstvorming bij mannen kan ook veroorzaakt worden door ernstige aandoeningen. Als dat zo is dan is een borstcorrectie geen oplossing. Wij verwijzen u dan naar uw huisarts voor verder onderzoek.

Borstcorrectie mannen in Turkije, Istanbul

Omdat niet elke man met borstvorming voor een borstcorrectie in aanmerking komt, vindt er altijd een zorgvuldig consult plaats bij de arts in Dutch Clinic. Hier wordt uw gezondheid en medische geschiedenis beoordeeld en gekeken of er geen contra-indicaties zijn. Blijkt dat een borstcorrectie bij u uitgevoerd kan worden, dan geeft de arts u hier al persoonlijke instructies ter voorbereiding op de behandeling. De behandeling zelf wordt vervolgens in Turkije uitgevoerd. Het verblijf, de transfers en de behandeling worden geheel en al voor u geregeld vanuit Nederland. En als u wilt, boeken we ook de vliegtickets voor u.

Maak direct een afspraak

Borstcorrectie bij vrouwen in Turkije, Istanbul

Wenst u een andere of kleinere vorm van uw borsten? Dan is een borstcorrectie bij vrouwen ook mogelijk. Daarbij houden we rekening met de gewenste vorm zodat uw borst een of enkele cupmaten kleiner wordt. Ook dit bespreekt u vooraf tot in detail met de arts in Nederland bij Dutch Clinic.

De behandeling

De oorzaak van de borstvorming bepaalt welke behandelmethode wordt gekozen. Dit kan het lostrillen of vloeibaar maken van het vet zijn waarna dit wordt weggezogen. Of het klierweefsel wordt verwijderd waarbij wel een kleine hoeveelheid achter de tepel blijft zodat deze niet inzakt. De borstcorrectie duurt meestal een uur en vindt plaats onder algehele verdoving. Eventuele complicaties kunnen een reactie op de verdoving zijn, gevoelsverandering of een infectie. Met een zorgvuldige behandeling en persoonlijke instructies zetten we ons echter tot het uiterste in om dit te voorkomen.

Herstel

Na de behandeling blijft u nog enkele uren in het ziekenhuis waarna een transfer u weer terugbrengt naar uw hotel in Istanbul. Hier verblijft u vervolgens nog enkele dagen. In die periode bezoekt u het ziekenhuis nog een keer voor een nacontrole. De overige nazorg vindt nadien plaats bij Dutch Clinic in Nederland. Het herstel verschilt per persoon maar meestal is er slechts weinig napijn. Wel is de borst gedurende een paar dagen heel gevoelig en kan het tot wel vier weken gezwollen zijn. Een week na de behandeling beginnen de meeste mannen weer aan hun dagelijkse werkzaamheden.

Resultaat van een borstcorrectie

Doordat direct na een borstcorrectie de borst gezwollen zal zijn, is het resultaat niet direct zichtbaar. Het vocht moet wegtrekken en de huid heeft tijd nodig om weer strak te trekken. Pas daarna kunt u het resultaat van de borstcorrectie beoordelen. Dit wordt zichtbaar na zo’n drie maanden maar het uiteindelijke resultaat kunt u na een jaar verwachten. De littekens zijn meestal erg klein, hooguit een halve centimeter. Deze zijn na een jaar nauwelijks nog zichtbaar.

Meer weten over een borstcorrectie voor mannen en vrouwen, in Turkije?

Wie meer wilt weten over de borstcorrecties voor mannen en vrouwen die wij in Istanbul, Turkije laten uitvoeren, kan altijd bij onze Nederlandse kliniek terecht voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

Maak direct een afspraak

Borstcorrectie man en vrouw veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstcorrectie voor de man en vrouw in Turkije. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Diverse oorzaken kunnen aangewezen worden voor het ontstaan van mannelijke borstvorming, zoals overgewicht, bijwerking van medicatie, hormonale veranderingen en ziektes. Soms is er sprake van genetische aanleg.

Borstvorming bij mannen is het abnormaal ontwikkelen van borstweefsel, vaak als gevolg van een verstoorde hormoonspiegel tijdens de puberteit. Het kan bestaan uit huidoverschot, overtollig vetweefsel of overtollig klierweefsel.

De behandelmethode voor borstcorrectie bij mannen hangt af van het type borstvorming. Klierweefsel en/of vetweefsel kunnen worden verwijderd, eventueel in combinatie met het wegnemen van overtollige huid. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt meestal niet langer dan een uur.

Tijdens de ingreep merkt u door de narcose niets. Na de ingreep kan de borststreek gezwollen en beurs aanvoelen. Napijn komt niet vaak voor. Indien er pijn is, kunt u een pijnstiller gebruiken. De zwellingen nemen vanzelf af.

De correctiemethoden verschillen nauwelijks tussen mannen en vrouwen. De redenen om voor een borstcorrectie te kiezen kunnen echter verschillen. Vrouwen kiezen vaak voor een borstverkleining bij lichamelijke of psychische klachten, terwijl mannen het laten uitvoeren vanwege onzekerheid door borstvorming.

Het herstel varieert per persoon en is afhankelijk van het type borstcorrectie. Over het algemeen duurt het herstel ongeveer twee weken, waarbij de borststreek in de eerste week gevoelig en gezwollen kan zijn. Na een week neemt de gevoeligheid en zwelling geleidelijk af. Bij eventuele pijn kunt u paracetamol gebruiken.

De eerste drie weken na de ingreep worden inspanningen zoveel mogelijk beperkt. Intensief sporten en zware lichamelijke arbeid worden afgeraden. Na deze periode kunt u geleidelijk aan meer activiteiten ondernemen. Het duurt meestal zes weken voordat u weer volledig intensief actief kunt zijn. De meeste mannen kunnen na een week tot tien dagen weer aan het werk, afhankelijk van het soort werk.

Direct na de borstcorrectie zijn de littekens gezwollen en vuurrood van kleur. Dit neemt geleidelijk af en het litteken zal de kleur van de omliggende huid aannemen. Het duurt meestal ruim een jaar, soms anderhalf jaar, voordat een vers litteken volledig tot rust is gekomen. Het wordt aanbevolen om de nieuwe littekens niet aan zonlicht bloot te stellen en eventueel een littekencrème te gebruiken.

Bij borstcorrectie waarbij vetweefsel wordt verwijderd, is het belangrijk om op gewicht te blijven om te voorkomen dat achtergebleven vetcellen zich ontwikkelen. Bij borstcorrectie waarbij klierweefsel wordt verwijderd, is de kans op terugkeer van borstvorming gering.

De ingreep duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten.

Complicaties of bijwerkingen zijn zeldzaam bij een borstcorrectie. Mogelijke bijwerkingen zijn nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties, tijdelijke bloeduitstortingen, zwellingen, littekenvorming en verminderd gevoel in de borststreek.

De meeste mannen zijn achteraf zeer tevreden met het bereikte resultaat van de borstcorrectie. Het exacte resultaat is moeilijk vooraf te voorspellen en wordt beïnvloed door genetische factoren, het herstellend vermogen van het lichaam, spiermassa, hormoonverhouding, leeftijd en huidelasticiteit.

Afhankelijk van de omvang en ernst van de borstvorming kunnen vergoedingsmogelijkheden beschikbaar zijn. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de ingreep gedeeltelijk of volledig met een medische indicatie en aanvullende voorwaarden. Het is raadzaam om bij uw zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden te informeren en de polisvoorwaarden te raadplegen.

Het eerste consult bij een plastisch chirurg is belangrijk voor het verloop van de ingreep. U bespreekt uw klachten en verwachtingen, de arts bekijkt uw algemene gezondheid en vraagt naar eerdere ingrepen. De behandelmethode wordt toegelicht, evenals de narcose, de ingreep, het herstel, het resultaat, de risico’s en mogelijke complicaties. Neem uw gezondheidsgegevens en informatie over medicijngebruik mee naar het consult. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en borstcorrectie voor- en na-foto’s te bekijken.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.