Skip to content

Borstlift Istanbul

Als uw borsten zijn verslapt door de zwaartekracht, zwangerschappen, het geven van borstvoeding of door gewichtsverlies kunt u zich daar aan storen. Uw eens zo mooi gevormde, stevige borsten hangen en hebben volume verloren. Met een borstlift kunt u dit laten oplossen. De ingreep, die onder narcose plaatsvindt, wordt al jaren met succes toegepast. Bereidt u zichzelf voor op een borstlift? De prijs-kwaliteitverhouding van een borstlift Turkije Istanbul is uitstekend.

Voorbereiding borstlift Istanbul

Een cosmetische ingreep vraagt een degelijke voorbereiding. Tijdens een consult bij een kliniek, bespreekt u met de arts alles wat er bij een borstlift komt kijken. Zo wordt bepaald welke techniek wordt toegepast, en geeft de arts aan welk resultaat u kunt verwachten. U krijgt een eerlijk advies en uitgebreide voorlichting over de ingreep en de mogelijke complicaties die zich voor kunnen doen. Het consult is tegelijk bedoelt om uw geschiktheid voor de ingreep te beoordelen. Gevraagd wordt naar uw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Om misverstanden te voorkomen, kunt u bij uw apotheek een actueel overzicht opvragen van de medicatie welke u gebruikt. Om complicaties tijdens en na de ingreep te vermijden is het belangrijk om open en eerlijk te zijn over de medicijnen die u gebruikt. Zeker in geval van bloedverdunners kan de arts een aangepast doseerschema voorstellen in de weken en dagen voor de ingreep. U krijgt daarnaast het advies om, indien van toepassing, al 6 tot 4 weken voor de borstlift te stoppen met roken.

Borstlift Istanbul techniek

Voor aanvang van de ingreep wordt op uw borsten afgetekend waar de incisies worden gemaakt, en waar de tepel geplaatst wordt. De ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:

• Donut of Benelli techniek. Techniek voor een kleine borstlift, maximaal 2 centimeter. De incisies worden rondom uw tepelhof gemaakt.
• Sleutelgatmethode. Toegepast bij middelgrote borstlifts, de incisies worden rondom uw tepelhof en vervolgens recht naar beneden tot in de borstplooi gemaakt.
• Ankermethode. De incisies hebben de vorm van een anker. Deze techniek wordt toegepast bij fors verslapte en/of hangende borsten.

Op basis van de gekozen techniek wordt de overtollige huid verwijderd en worden uw tepels naar boven verplaatst. Indien gewenst wordt de vorm van de tepel gecorrigeerd en kan een teveel aan borstweefsel worden weggenomen. De borstlift kan ook in combinatie met een kleine borstvergroting plaatsvinden. Na het liften van de borsten, worden de incisies gehecht en afgedekt met pleisters. De ingreep zelf duurt 1 à 3 uur. Na de borstlift in Istanbul, verblijft u een nacht in de kliniek. Aangebrachte drains worden de volgende dag verwijderd, waarna een stretchverband wordt aangebracht. In overleg met de arts kunt u meestal een dag later terug naar huis reizen.

Herstel en complicaties borstlift

Het herstel duurt bij de meeste vrouwen twee weken. De borsten zijn na de borstlift gezwollen, beurs en voelen pijnlijk aan. De pijn en zwellingen nemen geleidelijk aan af. Hoe snel u uw werk kunt hervatten, hangt af van uw beroep en de arbeidsomstandigheden. Actief sporten en zware lichamelijke inspanning kunt u na 6 weken weer volop doen. Een chirurgische ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. De borstlift is een veilige ingreep, en complicaties zijn zeldzaam. Voorkomende complicaties zijn nabloedingen, wondinfecties, allergische reacties, asymmetrische resultaten en een veranderd gevoel in de borst en/of tepel. Afhankelijk van het type ingreep dat bij u wordt toegepast, adviseren artsen om een borstlift pas toe te laten passen als uw eventuele kinderwens is vervuld. Als er tijdens de borstlift ook klierweefsel onder de tepel wordt verwijderd en/of de tepel is verplaatst dan is het geven borstvoeding niet altijd mogelijk. Het is belangrijk om u hier vooraf uitgebreid te laten informeren. Littekens zijn de eerste weken tot maanden rood en dik. Het duurt enige tijd voordat vers littekenweefsel tot rust komt. Gemiddeld duurt het 1 tot 1,5 jaar voordat een nieuw litteken het eindstadium heeft bereikt. U kunt het litteken verzorgen met een littekencrème, naarmate de maanden verstrijken neemt de zichtbaarheid af.

Gratis consult borstlift Istanbul

Overweegt u een borstlift in Turkije? Bent u op zoek naar ervaren artsen en een goede prijs-kwaliteitverhouding? U kunt een afspraak maken bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Het consult is gratis en vindt net zoals de nazorg en controle plaats in Nederland. De borstlift zelf wordt door de vakbekwame chirurgen in de moderne kliniek in Istanbul uitgevoerd. U kunt daarbij rekenen op een prima prijs-kwaliteitverhouding, professionele zorg en deskundige begeleiding. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033, of door het online contactformulier in te vullen.

Maak direct een afspraak

Borstlift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstlift in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

De stevigheid van uw borsten neemt vaak af door onder andere veroudering, gewichtsverlies en zwangerschap(pen). De tepel kan onder de borstplooi hangen, terwijl de vulling van het bovenste gedeelte van uw borsten vaak volledig is verdwenen. Met een borstlift wordt uw tepel naar boven verplaatst, kan eventueel een implantaat geplaatst worden, en worden uw borsten weer steviger.

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg op de huid af waar de incisies gemaakt worden en hoe de tepel wordt geplaatst. De behandelmethode is met u doorgenomen. De overtollige huid wordt verwijderd en daarna wordt de tepel naar boven verplaatst. Indien noodzakelijk wordt de vorm van uw tepel eveneens gecorrigeerd. Na het liften van uw borst worden de incisies gehecht en afgeplakt met pleisters. Eventueel worden drains en een drukverband aangebracht. De eerste nacht verblijft u in het ziekenhuis. De volgende dag worden de drain(s) verwijderd.

De borstlift wordt onder narcose uitgevoerd, u ervaart hierdoor geen pijn. De wonden kunnen na afloop van de ingreep pijnlijk zijn en u kunt een pijnlijk gevoel aan de borstspier ervaren. Deze napijn is tijdelijk en neemt in de dagen na de borstlift steeds verder af. De ergste pijn kunt u met een pijnstiller bestrijden.

Littekens na een borstlift zijn onvermijdelijk. De ervaren plastisch chirurg zal de plaatsen van de incisies nauwkeurig bepalen, zodat de littekens achter nagenoeg onopvallend zijn. Littekenvorming is afhankelijk van de omvang van de ingreep en de techniek die wordt toegepast. Tijdens een consult bij de arts kan worden aangegeven wat u ongeveer kunt verwachten op het gebied van littekenvorming.

De plastisch chirurg verwijdert tijdens de borstlift het overtollige borstweefsel. Uw borsten kunnen na de ingreep dan ook iets kleiner zijn dan voorheen. Wilt u meer volume? Dan kan de borstlift gecombineerd worden met het plaatsen van implantaten.

Na de borstlift kunt u een aantal weken niet fietsen, tillen, sporten en autorijden. Pas na twee weken begint u voorzichtig met het opbouwen van deze en andere taken. U mag dan ook weer autorijden. Lichamelijke inspanning en zware werkzaamheden zijn dan nog niet toegestaan. Als de operatiewonden na 6 weken genezen zijn, kunt u uw normale werkzaamheden en activiteiten weer oppakken. Een en ander hangt af van de aard van de werkzaamheden die u verricht.

U moet er rekening mee houden dat dit niet altijd het geval zal zijn. Dit is afhankelijk van de behandelmethode en het feit of er ook melkklierweefsel wordt verwijderd. Artsen adviseren om pas een borstlift toe te laten passen als u niet langer van plan bent om borstvoeding te geven.

Tijdens het verplaatsen van de tepel kunnen ook kleine huidzenuwen worden doorgesneden. Vaak blijft het gevoel van de tepel bewaard en een enkele keer is er sprake van een afname van het gevoel. In een beperkt aantal gevallen is de tepel als gevolg van de borstlift overgevoelig.

Roken heeft een negatief effect op de doorbloeding van uw huid. Voor het herstel na de borstlift is een optimale doorbloeding belangrijk. De kans op complicaties en bijwerkingen is aanmerkelijk groter bij rooksters dan bij niet-rooksters. Geadviseerd wordt om minimaal 6 weken voor en 6 weken na de geplande borstlift te stoppen met roken.

Een borstlift is een relatief veilige ingreep, met dezelfde risico’s als elke andere operatie. Zo is er een kleine kans op infecties en nabloedingen. Allergische reacties, slechte wondgenezing en (tijdelijk) een veranderd gevoel in de tepels kunnen zich voordoen. De meeste vrouwen die een borstlift laten toepassen, ondervinden geen hinder. Volg voor een vlot herstel de instructies van de arts altijd op.

De resultaten van de borstlift zijn langdurig. De natuurlijke lichaamsveroudering wordt echter niet tot stilstand gebracht. Afhankelijk van uw leeftijd veranderen de borsten als gevolg hiervan. Ook een toename in gewicht, het doormaken van een zwangerschap en een operatie zijn van invloed op de omvang en vorm van uw borsten. De resultaten die bereikt worden met de borstlift blijven jaren behouden en blijven extra lang mooi met voldoende lichaamsbeweging en een gezond, verantwoord voedingspatroon.

Geadviseerd wordt om na de borstlift een stevige, naadloze, sportbeha te dragen. Een goede ondersteuning is voor het genezingsproces belangrijk. De eerste weken draagt u de beha 24 uur per dagen. Na 4 weken kunt u de beha tijdens het slapen uit doen. Als de eerste 6 weken voorbij zijn en de wonden genezen, kunt u kiezen voor het gebruik van een gewone, goed passende beha.

Bij Dutch Clinic betaalt u € 2.999 voor de borstlift die in Turkije wordt toegepast. Bij dit bedrag zijn naast de ingreep zelf ook kosten voor de transfers, ziekenhuis, begeleiding in het ziekenhuis, consult en nazorg in Nederland inbegrepen.

Een borstlift heeft meestal geen medische indicatie, valt daarom onder de zogenaamde cosmetische ingrepen en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Medische kosten die u zelf heeft betaald, kunnen onder bepaalde voorwaarden van de belastingaangifte worden afgetrokken. U dient hiervoor de nodige bewijzen en verklaringen te kunnen overleggen. Trek de kosten niet zomaar af, laat u eerst informeren door een belastingconsulent. Regels en voorwaarden veranderen bij de Belastingdienst regelmatig. Een goed advies vooraf, kan achteraf narigheid en zelfs een boete voorkomen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com