Skip to content

Borstlift Turkije kosten

Gewichtsverlies, een zwangerschap maar ook ouder worden zorgt er bij vrouwen voor dat de borsten veel van hun stevigheid verliezen. Afhangende borsten veroorzaken geregeld nek- en rugklachten. Veel vrouwen storen of schamen zich aan de afgezakte borsten. Met een borstlift worden de klachten opgelost. Uw borsten krijgen een mooiere vorm en zien er weer stevig uit. Dat borstlift Turkije kosten lager zijn dan in Nederland is nauwelijks een verrassing. De cosmetisch artsen van Dutch Clinic zijn gespecialiseerd in borstcorrecties waaronder de borstlift.

Werkwijze borstlift

Een borstlift staat volledig los van andere borstcorrecties zoals een borstvergroting of borstverkleining. Het is een ingreep die u het beste pas uit laat voeren als een eventuele kinderwens is vervuld. De behandeling vindt plaats onder narcose en duurt 1 à 2 uur. Vooraf heeft de cosmetisch arts toegelicht welke techniek er wordt gebruikt om uw borsten te liften. Meestal wordt er voor gekozen om kleine incisies rondom de tepel te maken. Het verschil in de techniek zit voornamelijk in de omvang van de borstlift. De gekozen techniek is eveneens van invloed op de borstlift Turkije kosten. Na het maken van de incisies en het liften van de onderliggende weefselstructuren wordt de tepel omhoog geplaatst en weer gehecht. Overtollige huid wordt verwijderd. De cosmetisch arts heeft vooraf met u overlegd of er ook borstweefsel verwijderd wordt. Hechtingen worden meestal met oplosbaar hechtdraad gemaakt. De borstlift kan gecombineerd worden met een borstvergroting. Tijdens de ingreep wordt dan gelijk een klein implantaat in uw borsten geplaatst. Na het afronden van de operatie verblijft u een nacht in de kliniek. De volgende dag worden eventueel aangebrachte drains verwijderd en krijgt u een steun- of stretchverband aan. Een aantal dagen na de borstlift kunt u veilig terug naar Nederland vliegen. Nazorg en controles gebeuren bij de artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp.

Prijs-kwaliteitverhouding borstlift Turkije kosten

Als u online informatie zoekt over borstlift mogelijkheden en tarieven, dan ziet u dat de prijzen uiteenlopen. In Nederland liggen de tarieven tussen € 3.000 en € 6.500. Er zijn een aantal redenen waarom de tarieven zo van elkaar verschillen:

• Van naam bekende klinieken rekenen vaak duurdere tarieven. Dit omdat ze deels afhankelijk zijn van de opgebouwde reputatie en naamsbekendheid. Dat betekent dat ze een aanmerkelijk groter bedrag spenderen aan marketing en advertentiecampagnes. De kosten hiervoor worden doorberekend in de behandeltarieven.
• De borstlift kan met toepassing van verschillende technieken worden toegepast. Specialisten onderscheiden de Donut- of Benelli lift, de sleutelgatmethode en de ankermethode. Tijdens een consult wordt gekeken welke techniek bij u de mooiste resultaten biedt.
• Vaak blijkt een goedkoop tarief alsnog duurder uit te vallen, omdat belangrijke extra’s zoals nazorg en controles niet zijn inbegrepen.

Kijkt u vervolgens verder, dan valt op dat buitenlandse klinieken de ingreep veel voordeliger aanbieden en toepassen dan de Nederlandse collega’s. Dutch Clinic in Turkije biedt de borstlift inclusief borstvergroting aan voor € 3.999. De prijzen zijn inclusief hotelovernachtingen, begeleiding in de kliniek, alle transfers, medicatie en controles en nazorg in Hoofddorp. U bent bij Dutch Clinic in vertrouwde handen en kunt rekenen op:

• Behandeling in een geaccrediteerde, moderne kliniek in Istanbul.
• Behandeling door vakbekwame chirurgen die jaarlijks meer dan 750 borstlift behandelingen toepassen.
• De artsen maken gebruik van moderne behandeltechnieken en geavanceerde apparatuur.
• Professionele nazorg en persoonlijke aandacht tijdens het behandeltraject.
• Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vergelijk borstlift Turkije kosten

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een borstlift uitzonderlijk. Het vergelijken van de verschillende tarieven is interessant. Heeft u een aanvullende verzekering waarbij cosmetische ingrepen mogelijk vergoed worden? Kijk dan naar de voorwaarden die uw zorgverzekeraar stelt. Vaak bent u verplicht om gebruik te maken van een gecontracteerde zorgverlener, waardoor de kosten waar u zelf verantwoordelijk voor bent alsnog hoger uitvallen dan een ingreep in Turkije. Laat uzelf adviseren over de borstlift en maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Dutch Clinic. Tijdens het consult laat de arts u voorbeelden zien van eerder toegepaste borstcorrecties en wat u kunt verwachten van zowel de ingreep als het resultaat. Onderwerpen die tijdens het consult besproken worden zijn:

• Uw gezondheid, eerdere operaties, (chronische) aandoeningen en medicijngebruik.
• Borstlift technieken. De arts licht toe welke techniek het beste bij uw wensen en verwachtingen past.
• Combinatie mogelijkheden met borstvergroting en/of borstverkleining.
• Gelegenheid om vragen te stellen.

De arts overhandigt een behandelplan met een kostenoverzicht. Besluit u om de borstlift door de artsen van Dutch Clinic toe te laten passen? In overleg met de medewerkers in Hoofddorp worden uw reis en verblijf naar Istanbul gepland. Meer weten? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Maak direct een afspraak

Borstlift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstlift in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

De stevigheid van uw borsten neemt vaak af door onder andere veroudering, gewichtsverlies en zwangerschap(pen). De tepel kan onder de borstplooi hangen, terwijl de vulling van het bovenste gedeelte van uw borsten vaak volledig is verdwenen. Met een borstlift wordt uw tepel naar boven verplaatst, kan eventueel een implantaat geplaatst worden, en worden uw borsten weer steviger.

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg op de huid af waar de incisies gemaakt worden en hoe de tepel wordt geplaatst. De behandelmethode is met u doorgenomen. De overtollige huid wordt verwijderd en daarna wordt de tepel naar boven verplaatst. Indien noodzakelijk wordt de vorm van uw tepel eveneens gecorrigeerd. Na het liften van uw borst worden de incisies gehecht en afgeplakt met pleisters. Eventueel worden drains en een drukverband aangebracht. De eerste nacht verblijft u in het ziekenhuis. De volgende dag worden de drain(s) verwijderd.

De borstlift wordt onder narcose uitgevoerd, u ervaart hierdoor geen pijn. De wonden kunnen na afloop van de ingreep pijnlijk zijn en u kunt een pijnlijk gevoel aan de borstspier ervaren. Deze napijn is tijdelijk en neemt in de dagen na de borstlift steeds verder af. De ergste pijn kunt u met een pijnstiller bestrijden.

Littekens na een borstlift zijn onvermijdelijk. De ervaren plastisch chirurg zal de plaatsen van de incisies nauwkeurig bepalen, zodat de littekens achter nagenoeg onopvallend zijn. Littekenvorming is afhankelijk van de omvang van de ingreep en de techniek die wordt toegepast. Tijdens een consult bij de arts kan worden aangegeven wat u ongeveer kunt verwachten op het gebied van littekenvorming.

De plastisch chirurg verwijdert tijdens de borstlift het overtollige borstweefsel. Uw borsten kunnen na de ingreep dan ook iets kleiner zijn dan voorheen. Wilt u meer volume? Dan kan de borstlift gecombineerd worden met het plaatsen van implantaten.

Na de borstlift kunt u een aantal weken niet fietsen, tillen, sporten en autorijden. Pas na twee weken begint u voorzichtig met het opbouwen van deze en andere taken. U mag dan ook weer autorijden. Lichamelijke inspanning en zware werkzaamheden zijn dan nog niet toegestaan. Als de operatiewonden na 6 weken genezen zijn, kunt u uw normale werkzaamheden en activiteiten weer oppakken. Een en ander hangt af van de aard van de werkzaamheden die u verricht.

U moet er rekening mee houden dat dit niet altijd het geval zal zijn. Dit is afhankelijk van de behandelmethode en het feit of er ook melkklierweefsel wordt verwijderd. Artsen adviseren om pas een borstlift toe te laten passen als u niet langer van plan bent om borstvoeding te geven.

Tijdens het verplaatsen van de tepel kunnen ook kleine huidzenuwen worden doorgesneden. Vaak blijft het gevoel van de tepel bewaard en een enkele keer is er sprake van een afname van het gevoel. In een beperkt aantal gevallen is de tepel als gevolg van de borstlift overgevoelig.

Roken heeft een negatief effect op de doorbloeding van uw huid. Voor het herstel na de borstlift is een optimale doorbloeding belangrijk. De kans op complicaties en bijwerkingen is aanmerkelijk groter bij rooksters dan bij niet-rooksters. Geadviseerd wordt om minimaal 6 weken voor en 6 weken na de geplande borstlift te stoppen met roken.

Een borstlift is een relatief veilige ingreep, met dezelfde risico’s als elke andere operatie. Zo is er een kleine kans op infecties en nabloedingen. Allergische reacties, slechte wondgenezing en (tijdelijk) een veranderd gevoel in de tepels kunnen zich voordoen. De meeste vrouwen die een borstlift laten toepassen, ondervinden geen hinder. Volg voor een vlot herstel de instructies van de arts altijd op.

De resultaten van de borstlift zijn langdurig. De natuurlijke lichaamsveroudering wordt echter niet tot stilstand gebracht. Afhankelijk van uw leeftijd veranderen de borsten als gevolg hiervan. Ook een toename in gewicht, het doormaken van een zwangerschap en een operatie zijn van invloed op de omvang en vorm van uw borsten. De resultaten die bereikt worden met de borstlift blijven jaren behouden en blijven extra lang mooi met voldoende lichaamsbeweging en een gezond, verantwoord voedingspatroon.

Geadviseerd wordt om na de borstlift een stevige, naadloze, sportbeha te dragen. Een goede ondersteuning is voor het genezingsproces belangrijk. De eerste weken draagt u de beha 24 uur per dagen. Na 4 weken kunt u de beha tijdens het slapen uit doen. Als de eerste 6 weken voorbij zijn en de wonden genezen, kunt u kiezen voor het gebruik van een gewone, goed passende beha.

Bij Dutch Clinic betaalt u € 2.999 voor de borstlift die in Turkije wordt toegepast. Bij dit bedrag zijn naast de ingreep zelf ook kosten voor de transfers, ziekenhuis, begeleiding in het ziekenhuis, consult en nazorg in Nederland inbegrepen.

Een borstlift heeft meestal geen medische indicatie, valt daarom onder de zogenaamde cosmetische ingrepen en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Medische kosten die u zelf heeft betaald, kunnen onder bepaalde voorwaarden van de belastingaangifte worden afgetrokken. U dient hiervoor de nodige bewijzen en verklaringen te kunnen overleggen. Trek de kosten niet zomaar af, laat u eerst informeren door een belastingconsulent. Regels en voorwaarden veranderen bij de Belastingdienst regelmatig. Een goed advies vooraf, kan achteraf narigheid en zelfs een boete voorkomen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com