Skip to content

Borstlift Turkije

Overweegt u een borstlift in Turkije? Deze behandeling is een relatief invasieve ingreep. De artsen in Turkije zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een borstlift? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Denkt u na over een borstlift in Turkije, Istanbul? Door onder meer veroudering, gewichtsverlies en een of meerdere zwangerschappen kunnen uw borsten gaan hangen of verslappen. De vulling van het bovenste gedeelte van de borsten is verdwenen, een borstplooi ontstaat en uw tepels zitten lager dan de borstplooi. Met een borstlift wordt de overtollige huid verwijderd, de tepels worden naar boven geplaatst en indien gewenst wordt voor meer volume een implantaat geplaatst. De borstlift in Turkije wordt uitgevoerd door gespecialiseerde, ervaren plastisch chirurgen.

Wat zijn de voordelen van een borstlift bij Dutch Clinic?

Laat uw borsten terug in vorm brengen

Vrouwen die een borstlift overwegen, doen dit niet zonder reden. Asymmetrische borsten, naar beneden wijzende tepels en afhangende borsten zijn redenen om een ingreep toe te laten passen. De oorzaak voor het afhangen van de borsten verschilt van vrouw tot vrouw. Geadviseerd wordt wel om te wachten met een borstlift totdat een eventuele kinderwens vervuld is, dit omdat zowel een zwangerschap als het geven van borstvoeding van invloed zijn op de grootte en vorm van uw borsten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is de borstlift een ingreep op zich. Het is een andere ingreep dan een borstverkleining of een borstvergroting. De borstlift kan wel in combinatie met een borstvergroting toegepast worden, tijdens de ingreep wordt dan een implantaat in uw borsten geplaatst. Andere vrouwen hebben een voorkeur voor de borstlift in combinatie met een borstverkleining. De chirurg verwijdert tijdens de ingreep meer borstweefsel. Hoe u uw borsten weer terug in vorm kunt laten brengen en welke behandeltechniek of een combinatie daarvan het mooiste resultaat bij u geeft, wordt besproken tijdens een consult bij de plastisch chirurg.

Verloop borstlift Turkije, Istanbul

Voordat de borstlift begint, worden eerst met een stift op uw borsten de lijnen voor de incisies getekend. Ook de nieuwe plaats van de tepel wordt afgetekend. De ingreep zelf vindt onder narcose plaats en kan op diverse manieren worden toegepast:

  • Door een incisie rondom de tepelhof. Deze techniek wordt toegepast bij een kleine borstlift.
  • Door een incisie rondom de tepelhof en van daaruit recht naar beneden tot in uw borstplooi. Dit als er sprake is van matig afhangende borsten.
  • Door een incisie in een ankervorm. Hiervoor wordt gekozen bij sterk verslapte en/of afhangende borsten.

De behandeltechniek die bij u wordt toegepast, wordt tijdens het consult uitgebreid toegelicht. Na het maken van de incisies wordt de overtollige huid verwijderd en kan de tepel naar boven verplaatst worden. Na het liften van de borst worden de incisies gehecht en afgeplakt met hechtpleisters. De ingreep duurt 1,5 tot 2 uur, waarna u naar de verkoever ruimte wordt gebracht. U verblijft een nacht in de kliniek, zodat u optimaal verzorgd kunt worden. De volgende dag komt de plastisch chirurg u bezoeken en wordt bekeken of u terug naar het hotel kunt gaan. Eens de arts u toestemming geeft naar het hotel te gaan, vinden dagelijks controles plaats. Dit totdat u naar huis mag. Terug in Nederland vindt de nazorg plaats bij Dutch Clinic in Hoofddorp. De artsen hier staan in nauw contact met de chirurgen in Istanbul. Zo vindt er ideale opvolging van uw status plaats en bent u in vertrouwde handen gedurende de hele behandelprocedure.

Herstel na borstlift Istanbul, Turkije

Uw borsten zijn na de ingreep gezwollen en uw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. De eerste 6 weken draagt u daarom dag en nacht een naadloze sportbeha. Het dragen van een stevige sportbeha komt de wondgenezing ten goede. De weefsels kunnen zo met elkaar verkleven en de zwellingen worden gereduceerd. Met name de eerste twee weken na de borstlift doet u het rustig aan, sport u niet en worden geen zware lichamelijke werkzaamheden uitgevoerd. U tilt geen zware boodschappen en ook uw kind(eren) tilt u de eerste tijd niet op. Na twee weken kunt u weer voorzichtig tillen en wat kracht zetten met uw borstspieren. Overhaast niets en ga pas weer na 6 weken voluit sporten. De zwellingen nemen af naarmate de weken en maanden voorbijgaan. Het definitieve resultaat is na 6 maanden zichtbaar. Helaas is het niet mogelijk om littekens te voorkomen, al zal de plastisch chirurg deze zoveel mogelijk beperken. Verse littekens nemen op den duur de kleur van de omliggende huid aan, zodat ze minder zichtbaar zijn. Eventueel kunt u een littekencrème gebruiken om de intensiteit van het litteken te verminderen. De nieuwe vorm van uw borsten is vrijwel altijd blijvend, dit tenzij u veel in gewicht aankomt, afvalt, een zwangerschap meemaakt of ouder wordt. Dan kan het bereikte resultaat verloren gaan en is een nieuwe borstlift wenselijk.

Borstlift Turkije of Nederland?

Dutch Clinic biedt u de mogelijkheid om voor een borstlift naar een geaccrediteerde kliniek in Istanbul te reizen. Zowel de reis, het verblijf als de ingreep worden voor u geregeld, zodat u zich optimaal kunt richten op het herstel na de operatie. Er is een unieke samenwerking tussen de artsen en chirurgen in Hoofddorp en Istanbul. Dit maakt dat de ingreep die in Turkije plaatsvindt, in Nederland wordt opgevolgd. Nacontroles en nazorg gebeuren in Hoofddorp. De kostprijs voor de borstlift kan zo goedkoper worden aangeboden dan bij andere klinieken. Aangezien zorgverzekeraars de ingreep niet als vanzelfsprekend vergoeden, is het prettig om te weten dat u voor een betaalbaar bedrag behandeld wordt door ervaren plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in borstoperaties. U wordt door de artsen in Nederland uitgebreid geïnformeerd over het verloop van de ingreep die in Istanbul zal worden uitgevoerd. Gedurende uw verblijf in Turkije is een tolk beschikbaar, zodat u prima in staat bent om te communiceren met de behandelend chirurg en de verpleegkundigen.

Vrijblijvend consult

Zijn uw borsten door de jaren heen gaan hangen en wilt u daar iets aan laten doen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij Dutch Clinic. Tijdens een informatie gesprek worden de behandelmogelijkheden en technieken nader toegelicht en beoordeelt een plastisch chirurg uw situatie. U ontvangt een persoonlijk behandelplan en krijgt informatie over de resultaten die u kunt verwachten. Ook wordt verteld wat u kunt verwachten van uw verblijf in Turkije en de manier waarop de behandeling verloopt. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen.

Maak direct een afspraak

Borstlift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstlift in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

De stevigheid van uw borsten neemt vaak af door onder andere veroudering, gewichtsverlies en zwangerschap(pen). De tepel kan onder de borstplooi hangen, terwijl de vulling van het bovenste gedeelte van uw borsten vaak volledig is verdwenen. Met een borstlift wordt uw tepel naar boven verplaatst, kan eventueel een implantaat geplaatst worden, en worden uw borsten weer steviger.

Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg op de huid af waar de incisies gemaakt worden en hoe de tepel wordt geplaatst. De behandelmethode is met u doorgenomen. De overtollige huid wordt verwijderd en daarna wordt de tepel naar boven verplaatst. Indien noodzakelijk wordt de vorm van uw tepel eveneens gecorrigeerd. Na het liften van uw borst worden de incisies gehecht en afgeplakt met pleisters. Eventueel worden drains en een drukverband aangebracht. De eerste nacht verblijft u in het ziekenhuis. De volgende dag worden de drain(s) verwijderd.

De borstlift wordt onder narcose uitgevoerd, u ervaart hierdoor geen pijn. De wonden kunnen na afloop van de ingreep pijnlijk zijn en u kunt een pijnlijk gevoel aan de borstspier ervaren. Deze napijn is tijdelijk en neemt in de dagen na de borstlift steeds verder af. De ergste pijn kunt u met een pijnstiller bestrijden.

Littekens na een borstlift zijn onvermijdelijk. De ervaren plastisch chirurg zal de plaatsen van de incisies nauwkeurig bepalen, zodat de littekens achter nagenoeg onopvallend zijn. Littekenvorming is afhankelijk van de omvang van de ingreep en de techniek die wordt toegepast. Tijdens een consult bij de arts kan worden aangegeven wat u ongeveer kunt verwachten op het gebied van littekenvorming.

De plastisch chirurg verwijdert tijdens de borstlift het overtollige borstweefsel. Uw borsten kunnen na de ingreep dan ook iets kleiner zijn dan voorheen. Wilt u meer volume? Dan kan de borstlift gecombineerd worden met het plaatsen van implantaten.

Na de borstlift kunt u een aantal weken niet fietsen, tillen, sporten en autorijden. Pas na twee weken begint u voorzichtig met het opbouwen van deze en andere taken. U mag dan ook weer autorijden. Lichamelijke inspanning en zware werkzaamheden zijn dan nog niet toegestaan. Als de operatiewonden na 6 weken genezen zijn, kunt u uw normale werkzaamheden en activiteiten weer oppakken. Een en ander hangt af van de aard van de werkzaamheden die u verricht.

U moet er rekening mee houden dat dit niet altijd het geval zal zijn. Dit is afhankelijk van de behandelmethode en het feit of er ook melkklierweefsel wordt verwijderd. Artsen adviseren om pas een borstlift toe te laten passen als u niet langer van plan bent om borstvoeding te geven.

Tijdens het verplaatsen van de tepel kunnen ook kleine huidzenuwen worden doorgesneden. Vaak blijft het gevoel van de tepel bewaard en een enkele keer is er sprake van een afname van het gevoel. In een beperkt aantal gevallen is de tepel als gevolg van de borstlift overgevoelig.

Roken heeft een negatief effect op de doorbloeding van uw huid. Voor het herstel na de borstlift is een optimale doorbloeding belangrijk. De kans op complicaties en bijwerkingen is aanmerkelijk groter bij rooksters dan bij niet-rooksters. Geadviseerd wordt om minimaal 6 weken voor en 6 weken na de geplande borstlift te stoppen met roken.

Een borstlift is een relatief veilige ingreep, met dezelfde risico’s als elke andere operatie. Zo is er een kleine kans op infecties en nabloedingen. Allergische reacties, slechte wondgenezing en (tijdelijk) een veranderd gevoel in de tepels kunnen zich voordoen. De meeste vrouwen die een borstlift laten toepassen, ondervinden geen hinder. Volg voor een vlot herstel de instructies van de arts altijd op.

De resultaten van de borstlift zijn langdurig. De natuurlijke lichaamsveroudering wordt echter niet tot stilstand gebracht. Afhankelijk van uw leeftijd veranderen de borsten als gevolg hiervan. Ook een toename in gewicht, het doormaken van een zwangerschap en een operatie zijn van invloed op de omvang en vorm van uw borsten. De resultaten die bereikt worden met de borstlift blijven jaren behouden en blijven extra lang mooi met voldoende lichaamsbeweging en een gezond, verantwoord voedingspatroon.

Geadviseerd wordt om na de borstlift een stevige, naadloze, sportbeha te dragen. Een goede ondersteuning is voor het genezingsproces belangrijk. De eerste weken draagt u de beha 24 uur per dagen. Na 4 weken kunt u de beha tijdens het slapen uit doen. Als de eerste 6 weken voorbij zijn en de wonden genezen, kunt u kiezen voor het gebruik van een gewone, goed passende beha.

Bij Dutch Clinic betaalt u € 2.999 voor de borstlift die in Turkije wordt toegepast. Bij dit bedrag zijn naast de ingreep zelf ook kosten voor de transfers, ziekenhuis, begeleiding in het ziekenhuis, consult en nazorg in Nederland inbegrepen.

Een borstlift heeft meestal geen medische indicatie, valt daarom onder de zogenaamde cosmetische ingrepen en wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Medische kosten die u zelf heeft betaald, kunnen onder bepaalde voorwaarden van de belastingaangifte worden afgetrokken. U dient hiervoor de nodige bewijzen en verklaringen te kunnen overleggen. Trek de kosten niet zomaar af, laat u eerst informeren door een belastingconsulent. Regels en voorwaarden veranderen bij de Belastingdienst regelmatig. Een goed advies vooraf, kan achteraf narigheid en zelfs een boete voorkomen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com