Skip to content

Borstvorming bij mannen (gynaecomastie) behandeling Turkije

Denkt u na over een gynaecomastie behandeling in Turkije, tegen borstvorming bij mannen? Corrigerende borstbehandelingen bij mannen zijn niet vaak of snel een onderwerp van gesprek. Gynaecomastie, borstvorming bij mannen, komt echter wel vaak voor. Het kan worden veroorzaakt door een hoge oestrogeenproductie, maar ook vetweefsel of vet- en klierweefsel kan borstvorming tot gevolg hebben. De borstvorming kan vanzelf verdwijnen, maar dit is niet altijd geval. Mannen met borstvorming ervaren dit als storend en hebben te maken met schaamtegevoelens. Een borstcorrectie kan uitkomst bieden.

Wat zijn de voordelen van een gynaecomastie behandeling bij Dutch Clinic?

Soorten gynaecomastie

De ontwikkeling van te veel borstweefsel bij mannen wordt gynaecomastie genoemd. De borstvorming ontstaat vaak door een disbalans in de hormoonspiegel bij jongens in de puberteit. Gynaecomastie heeft diverse lichamelijke en niet-lichamelijke oorzaken. Bovendien hebben factoren als medicatie, een verstoorde hormoonhuishouding en erfelijkheid een rol bij het ontstaan van mannelijke borstvorming.

Lichamelijke gynaecomastie

Lichamelijke borstvorming ontstaat omdat de klierschijven niet tijdens de kindertijd verdwijnen. Het gevolg hiervan is dat ze in de puberteit groeien, waardoor borstvorming ontstaat. Dit kan zowel aan een borst als bij beide borsten gebeuren. De groei is doorgaans van korte tijd, maar kan ook enkele jaren aanhouden. Een operatieve ingreep is meestal niet nodig. Een andere lichamelijke oorzaak wordt pseudo-gynaecomastie genoemd. Het is niet de borstklier die opzwelt, maar de borstvorming is een gevolg van een vetophoping. Dit kan met een borstcorrectie opgelost worden.

Niet-lichamelijke gynaecomastie

Borstvorming bij mannen kan ontstaan door het gebruik van bepaalde medicijnen waaronder anabole steroïden, maar ook antidepressiva. Regelmatig cannabis gebruik, disfunctioneren van de teelballen en gezwellen die hormonen produceren kunnen eveneens borstvorming tot gevolg hebben.

Afhankelijk van de oorzaak van de borstvorming wordt gekeken of een borstverkleining een geschikte ingreep voor u is.

Maak direct een afspraak

Gynaecomastie behandeling Turkije

Welke behandeltechniek wordt toegepast, hangt af van de oorzaak van de gynaecomastie:

  • Gynaecomastie door klierschijf. Een vergrote klierschijf wordt door middel van een chirurgische ingreep verwijderd. De chirurg maakt een kleine incisie onder uw tepel, op de overgang van de tepelhof naar de huid. De keuze voor volledige narcose of een plaatselijke verdoving hangt af van de grote van de klierschijf. Achteraf is een klein litteken zichtbaar.
  • Gynaecomastie door overtollige huid. Afhankelijk van de hoeveelheid huid die wordt verwijderd, worden incisies gemaakt in de vorm van een anker rond en onder uw tepel. Eventueel ook een teveel aan vet dat zich in het gebied bevindt door middel van liposuctie verwijderd worden. Het is soms wenselijk om de tepel naar boven te verplaatsen. Dit wordt vooraf met u besproken.

De meeste borstcorrecties bij mannen worden binnen 1,5 tot 2 uur uitgevoerd. De verdovingswijze wordt met u besproken en kan zowel volledige narcose, als sedatie als een plaatselijke verdoving inhouden.

Herstel na borstcorrectie bij mannen

Het verloop van het herstel hangt af van de techniek die bij u wordt toegepast. Mensen herstellen sneller van een liposuctie behandeling dan van een chirurgische correctie. Uw borstkas is na een borstcorrectie pijnlijk, blauw verkleurd en gezwollen. Zwellingen kunnen worden beperkt en tegengegaan door een korset of strak vest te dragen. Geadviseerd wordt om dit zeker twee tot zes weken na de ingreep te doen. Tegen de pijn kan een paracetamol worden gebruikt. Zware lichamelijke inspanningen en intensief sporten worden de eerste drie weken beperkt. Na drie weken kan er weer voorzichtig gesport worden. Pas na zes weken bent u weer volledig actief en kunt u uw normale bezigheden hervatten. Afhankelijk van het soort werkzaamheden welke u verricht, zijn de meeste mannen na een week weer aan het werk. Om bijwerkingen te voorkomen bespreekt u het hervatten van uw werkzaamheden met de behandelend arts.

Borstcorrectie bij mannen risico’s en complicaties

Iedere chirurgische ingreep heeft risico’s en complicaties. Plastische chirurgie wordt in principe alleen toegepast bij gezonde mensen, waardoor de kans op complicaties klein is. Door tijdens het intakegesprek al te praten over de mogelijke risico’s wordt de kans op bijwerkingen tot een minimum beperkt. Mogelijke complicaties van een borstcorrectie bij mannen zijn nabloedingen, infecties, slechte wondgenezing, hematomen, allergische reacties, littekens en een teleurstellend resultaat. Het opvolgen van de tips voor en na de ingreep heeft een positieve invloed op het herstel. Zo is stoppen met roken een belangrijk punt. Het is bewezen dat mannen die roken, tabaks- en/of nicotineproducten gebruiken rond een operatie een vergroot risico hebben op een slechte wondgenezing. Roken kan eveneens nadelig zijn op de anesthesie die wordt toegepast. Geadviseerd wordt om zeker 6 weken voor de borstcorrectie te stoppen met roken en dit ook de eerste weken na de ingreep niet te doen.

Resultaat gynaecomastie behandeling

Met een gynaecomastie behandeling worden prima resultaten bereikt, al kan een arts voorafgaand aan de ingreep niet altijd voorspellen wat u precies kunt verwachten. Veel hangt af van uw spiermassa, de hormonale balans, genetische factoren en het herstellend vermogen van uw lichaam. Niet geheel onbelangrijk is dat de elasticiteit van uw huid ook van belang is voor het eindresultaat. Na de borstcorrectie is de verbetering niet direct zichtbaar. Uw huid heeft enige tijd nodig om tot rust te komen en strak te trekken. De ergste zwellingen zijn na een aantal weken verdwenen. Pas na drie maanden kunt u beoordelen of er sprake is van een geslaagde ingreep, het definitieve resultaat wordt pas een jaar na de borstcorrectie beoordeelt. Door de incisies die gemaakt worden, moet u rekening houden met littekenvorming. Na een borstcorrectie valt de omvang van de littekens mee. Zo is een liposuctie litteken doorgaans niet groter dan een halve centimeter, bij een chirurgische ingreep ontstaat een litteken met het formaat van een halve tepel. Littekens hebben ruim een jaar nodig om helemaal te stabiliseren, ze nemen steeds meer de kleur van de omliggende huid aan.

Meer informatie gynaecomastie behandeling Turkije

Tijdens een gratis consult bespreekt u met een plastisch chirurg wat u aan uw borsten wilt laten veranderen en waarom u zich stoort aan de borstvorming. De arts zal de meest geschikte operatietechniek voorstellen en de ingreep nader toelichten. Met behulp van een spiegel wordt de ingreep verduidelijkt en krijgt u een idee wat u van de borstcorrectie kunt verwachten. Het consult wordt in een persoonlijk behandelplan samengevat en de kosten van de ingreep worden met u besproken.

Maak direct een afspraak

Borstvorming bij mannen (gynaecomastie) behandeling Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstvorming bij mannen (gynaecomastie) behandeling in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Dit is vrouwelijke borstontwikkeling bij mannen. Bij gynaecomastie is er sprake van overmatig vet- of klierweefsel, waardoor mannen één of twee borsten kunnen ontwikkelen. De oorzaken voor deze borstvorming bevinden zich meestal in het gebruik van medicatie, borstkanker, het slikken van hormonen en/of een verandering in de hormoonhuishouding. Gynaecomastie wordt regelmatig gezien bij jongens in de puberteit en verdwijnt meestal zonder dat daar een chirurgische ingreep voor nodig is.

Lichamelijke borstvorming ontstaat op het moment dat de klierschijven bij een jongen niet verdwijnen tijdens de kindertijd. In plaats daarvan zwellen ze op, met borstvorming tot gevolg. Zowel één als beide borsten kunnen zich vormen. De zwelling verdwijnt meestal vanzelf, maar kan ook enkele jaren zichtbaar zijn. Opereren is bij deze vorm van lichamelijke gynaecomastie niet nodig. Vetophopingen kunnen ook lichamelijke gynaecomastie veroorzaken. Dit wordt met een borstverkleining verholpen. Het gebruik van anabole steroïden, antidepressiva, stofwisselingsverandering en lever- of nierziektes kunnen niet-lichamelijke gynaecomastie tot gevolg hebben. Tijdens een consult bij een plastisch chirurg wordt gekeken of u voor een borstverkleining in aanmerking komt.

De behandeltechniek wordt bepaald door de oorzaak van de borstvorming. In geval van lichamelijke borstvorming door een klierschijf zal de behandelend arts deze schijf tijdens een operatieve ingreep verwijderen. Hiervoor wordt een kleine incisie gemaakt onder uw tepel, op de overgang tussen de tepelhof en uw huid. Afhankelijk van de grootte van de klierschijf wordt gewerkt met een plaatselijke of volledige verdoving. Is de borstvorming een gevolg van huidoverschot, dan zal de overtollige huid weggenomen worden. Eventueel kan ook de tepel naar boven verplaatst worden, en opgehoopt vet wordt weggezogen.

Tijdens de ingreep wordt u plaatselijk of volledig verdoofd, zodat u niets voelt van de borstverkleining. De meeste mannen die de ingreep hebben ondergaan, ervaren een lichte mate van napijn. Deze napijn is tijdelijk van aard en neemt vrij vlot af.

Om het wondvocht en bloed af te voeren worden drains geplaatst in het operatiegebied. Deze worden meestal de volgende dag verwijderd. Uw borst voelt beurs aan en u kunt spierpijn hebben. In de week na de ingreep nemen de zwellingen en bloeduitstortingen af.

De eerste week is het operatiegebied gezwollen en gevoelig. U doet het rustig aan en u tilt of bukt daarbij zo weinig mogelijk. Vermijd druk op uw borst, dit kan het herstel namelijk belemmeren. Na de operatie draagt u een ondersteunend korset, waarmee niet alleen de zwellingen worden tegengegaan. Het korset zorgt er bovendien voor dat uw huid optimaal vast groeit aan de onderliggende weefsellagen. Draag het korset zolang de arts dit adviseert. Afhankelijk van het soort werk dat u verricht, gaan de meeste mannen na een paar dagen weer aan het werk. Deze periode kan oplopen tot 4 weken bij zwaar lichamelijk werk.

Het verschil is direct merkbaar, al is het resultaat op dat moment door de zwellingen nog niet zichtbaar. Artsen kunnen het eindresultaat vooraf moeilijk voorspellen, omdat veel afhankelijk is van uiteenlopende factoren. Zo zijn uw spiermassa, de hormoonhuishouding, uw herstellend vermogen en de elasticiteit van uw huid van invloed op het resultaat dat wordt bereikt. De meeste mannen zijn na afloop tevreden met het bereikte resultaat.

Chirurgische ingrepen hebben altijd een zekere kans op algemene operatie bijwerkingen en complicaties. Bijwerkingen die zich bij een borstverkleining voor kunnen doen zijn nabloedingen, slechte wondgenezing, infecties, bloeduitstortingen, verminderd gevoel in de tepel en littekenvorming. In zeldzame gevallen worden onderliggende structuren aangetast en kan er sprake zijn van een asymmetrisch resultaat.

De borstverkleining wordt met één of meerdere (kleine) incisies toegepast. De littekens als gevolg hiervan zijn kort na de ingreep felrood en gezwollen. Al na zes weken ziet u een verbetering en naarmate de tijd verstrijkt vallen de littekens steeds minder op. Het kan 12 tot 18 maanden duren, voordat een litteken het eindstadium heeft bereikt. Eventueel kunt u een littekencrème gebruiken.

Wanneer de klierschijf tijdens de ingreep wordt verwijderd, is de kans uiterst klein dat zich nieuwe borstvorming voordoet. Werd er bij u voornamelijk vetweefsel verwijderd, dan is het belangrijk om na de borstverkleining op een constant gewicht te blijven en niet te veel aan te komen. Een toename van het gewicht zet vetcellen aan om zich te ontwikkelen, wat borstgroei tot gevolg kan hebben.

Een borstverkleining of borstcorrectie bij mannen kost bij Dutch Clinic € 3.199.

Vergoedingsmogelijkheden voor gynaecomastie verschillen per zorgverzekeraar en per aanvullende zorgverzekering. Vraag de mogelijkheden en voorwaarden na bij uw zorgverzekeraar.

Bepaalde medische kosten die u zelf betaalt en die zorgverzekeraars niet vergoeden, mogen van de jaarlijkse belastingaangifte afgetrokken worden. De regels en voorwaarden zijn regelmatig aan wijzigingen onderhevig. Neem contact op met de Belastingdienst of laat uzelf adviseren door een belastingconsulent.

Ja. Dutch Clinic werkt samen met kredietverstrekker Cosmetic Finance. Indien u een betaling in termijn overweegt, maakt u dit kenbaar tijdens het consult. U wordt dan in contact gebracht met de kredietmaatschappij. Uw aanvraag wordt beoordeeld op basis van onder andere uw financiële verplichtingen en eventueel krediet verleden. Na goedkeuring ontvangt u een kredietovereenkomst en lost u maandelijks een bepaald bedrag af. Over het kredietbedrag worden onder meer rentekosten in rekening gebracht.

Ja. Iedere cosmetische ingreep wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult. Naast het toelichten van de ingreep wordt u ook gewezen op de risico’s en complicaties die aan de behandeling zijn verbonden.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.