Skip to content

Buikwandcorrectie Turkije

Overweegt u een buikwandcorrectie in Turkije? Een buikwandcorrectie is een relatief invasieve ingreep. De artsen in Turkije zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Buikwandcorrectie Turkije

Denkt u na over een buikwandcorrectie in Turkije, Istanbul? Een slappe, uitgerekte huid op uw buik kan het gevolg zijn van veroudering, gewichtsverlies of een zwangerschap. Het blijkt in praktijk moeilijk te zijn om ondanks een aangepast dieet en regelmatig sporten de huid weer strak te krijgen. Een buikwandcorrectie geeft een strakkere, plattere buik. Incisies worden gemaakt onder de bikinilijn, zodat er geen littekens zichtbaar zijn. Na een buikwandcorrectie in Turkije kunt u weer vol zelfvertrouwen naar het strand, met een buik die gezien mag worden.

Meer informatie over een buikwandcorrectie:

Wat zijn de voordelen van een buikwandcorrectie bij Dutch Clinic?

Voorbereiding buikwandcorrectie Turkije en mini-buikwandcorrectie Turkije

Voorafgaand aan de buikwandcorrectie vindt een persoonlijk consult bij Dutch Clinic in Hoofddorp plaats. Tijdens het gesprek praat u met een plastisch chirurg over de behandelmogelijkheden en de verwachtingen die u heeft. De arts bekijkt en beoordeelt of en voor welke buikwandcorrectie u in aanmerking komt. Zo kan een mini-buikwandcorrectie in Turkije voldoende zijn als de verslapte huid zich onder uw navel bevindt. Een gehele buikwandcorrectie is een complexe chirurgische ingreep, waarbij ook de navel wordt verplaatst. Na een buikwandcorrectie is het vaak wenselijk om een nacht in de kliniek te blijven, zodat u van optimale zorg verzekerd bent. Nadat de verschillende behandeltechnieken zijn toegelicht, informeert de chirurg naar uw gezondheid, medicijngebruik en medische achtergrond. Neem eventueel de originele verpakking mee van de medicijnen die u gebruikt. Rondom de buikwandcorrectie kan een aangepast doseringsschema voorgeschreven worden, dit is onder meer van toepassing bij bloedverdunners. Ook de mogelijke risico’s en complicaties van een buikwandcorrectie in Turkije worden toegelicht. Na het consult is het niet noodzakelijk om direct een beslissing te nemen. Neemt u de tijd om uw besluit zorgvuldig te overwegen. Daarna kunt u contact met ons opnemen om de behandeling af te spreken en in te plannen.

Gespecialiseerde buikwandcorrectie Turkije

Uw reis en verblijf in Istanbul worden door Dutch Clinic in Hoofddorp geregeld. Direct na aankomst in Istanbul wordt u opgewacht en naar het hotel of de kliniek gebracht. Voor de behandeling maakt u kennis met de ervaren plastisch chirurg die de buikwandcorrectie toe zal passen. Foto’s voor in uw medisch dossier worden gemaakt en de huid wordt afgetekend. De ingreep vindt plaats onder narcose. De chirurg begint met het maken van een licht gebogen snede boven uw schaamheuvel. Waarna worden zowel de huid als het vet tot aan uw ribbenboog losgemaakt, de navel blijft aan de ondergelegen spierlaag vastzitten. De vergrote ruimte tussen de uitgerekte buikspieren wordt verkleind, waardoor de buikwand strakker wordt. Wanneer de spieren bij elkaar zijn gebracht kunnen zowel overtollig vet als een teveel aan huid worden verwijderd. Indien noodzakelijk wordt uw navel opnieuw vastgezet. Een buikwandcorrectie duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Na het afronden van de ingreep wordt u naar een verkoever ruimte gebracht, waar u rustig wakker kunt worden. In het operatiegebied zijn drains aangebracht die wondvocht en bloed afvoeren. In de dagen die volgen worden regelmatige controles uitgevoerd om het herstel op te volgen. De plastisch arts geeft na een aantal dagen toestemming om naar Nederland te reizen. Daar wordt u verder opgevolgd door een ervaren arts van Dutch Clinic.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van buikwandcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Risico’s en bijwerkingen buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een relatief veilige operatie, waar net zoals bij andere medische ingrepen wel een zekere kans op complicaties bestaat. De mogelijke risico’s en bijwerkingen worden tijdens het consult voor de buikwandcorrectie nader toegelicht. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met allergische reacties op zowel gebruikte verdovings- of ontsmettingsmiddelen als op de verbandmiddelen die na de ingreep worden aangebracht. Een enkele keer ontstaat een gevoelloze plek in de buik. Dit is tijdelijk, het gevoel herstelt zich op den duur weer. Ook nabloedingen, infecties, zwellingen en teleurstellende resultaten behoren tot de risico’s. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard. Een enkele keer doet zich pas later na de buikwandcorrectie een ophoping van huid bij de heupen voor Dit verschijnsel wordt ook wel hondenoren genoemd. Ook dit trekt na verloop van tijd weg, soms is het noodzakelijk om de ophoping met een plaatselijke verdoving te verwijderen.

Langdurig resultaat

Resultaten van de buikwandcorrectie zijn direct zichtbaar. Na de ingreep is uw buik minder slap en een stuk platter. De resultaten ontwikkelen zich in de maanden na de buikwandcorrectie en meestal wordt het definitieve resultaat pas een jaar later bekeken en beoordeelt. Soms blijkt een nieuwe ingreep noodzakelijk, omdat de buik verder verslapt. Dit kan komen door het ouder worden en/of door een zwangerschap. Een buikwandcorrectie wordt geadviseerd, wanneer u op uw ideale gewicht zit. Dat betekent dat plastisch chirurgen soms adviseren om eerst af te vallen en pas daarna de ingreep te ondergaan. Een buikwandcorrectie is dan ook geen methode om op vrij eenvoudige manier een paar overtollige kilo’s kwijt te raken.

Liposuctie of buikwandcorrectie in het buitenland

Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een buikwandcorrectie en een liposuctie behandeling hetzelfde inhouden. Beide behandelmethoden lopen uiteen. De enige overeenkomst die ze hebben is dat het beiden geen methodes zijn om af te vallen. Bij een liposuctie worden voornamelijk hardnekkige, plaatselijke vetophopingen weggehaald, terwijl bij een buikwandcorrectie ook overtollige huid wordt verwijderd en uw buik wordt gelift. Het komt regelmatig voor dat plastisch chirurgen beide behandelmethodes met elkaar combineren. Hoe de mogelijkheden bij u worden toegepast is onder meer afhankelijk van de verwachting die u heeft en van de mening van de behandelend plastisch chirurg.

Kosten en mogelijkheden

Overweegt u een buikwandcorrectie, maar vindt u de prijzen in Nederland (te) duur? Dutch Clinic biedt u de mogelijkheid van plastische chirurgie in Istanbul, Turkije. Zowel de voorbereidende periode als de nazorg vinden plaats in Hoofddorp. Door de unieke samenwerking van onze Nederlandse artsen met de ervaren plastisch chirurgen in Istanbul worden goede resultaten bereikt en blijft een buikwandcorrectie een betaalbare ingreep. De zorg omtrent de reis, het verblijf en de behandeling worden u door onze medewerkers uithanden genomen. Samen zorgen we ervoor dat het reis- en behandelschema op elkaar afgestemd worden. In de kliniek in Istanbul is bovendien een tolk aanwezig, zodat u ook ter plekke met de artsen en het verplegend personeel kunt communiceren.

Gratis consult

Stoort u zich aan een hangbuikje en zoekt u meer informatie over de behandelmogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis consult bij een van onze plastisch chirurgen.

Maak direct een afspraak

Buikwandcorrectie veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een buikwandcorrectie in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Een mini-buikwandcorrectie volstaat als u alleen onder de navel een huidoverschot heeft. Uw navel wordt tijdens de ingreep niet verplaatst. Heeft u echter zowel onder als boven de navel last van overtollige huid, dan is een buikwandcorrectie aanbevolen. Dit is een grotere en complexere ingreep die langer duurt dan een mini-buikwandcorrectie. Tijdens een buikwandcorrectie is het ook mogelijk om de buikspieren aaneen te hechten, waardoor u een plattere buik krijgt. Eventueel kan een buikwandcorrectie gecombineerd worden met het wegzuigen van overtollige vetophopingen.
In principe komt iedereen hiervoor in aanmerking met een hangende of slappe buikwand. De oorzaak voor het afhangen van de buikwand is veroudering, een fors gewichtsverlies en/of zwangerschap(pen). Een buikwandcorrectie wordt alleen bij volwassenen uitgevoerd en u dient in goede gezondheid te verkeren. Om het gewenste resultaat te bereiken, is een stabiel gewicht aan te raden. Heeft u na de buikwandcorrectie grote schommelingen in uw lichaamsgewicht, dan kan het bereikte effect verdwijnen. De ingreep is geen manier om snel een paar kilo’s kwijt te raken.
Een buikwandcorrectie is een ingrijpende operatie die zo’n 2 tot 4 uur duurt. Na afloop van de ingreep verblijft u één tot twee nachten in de kliniek om te herstellen.
Ja. De ingreep wordt onder narcose uitgevoerd, waardoor u niets merkt van de ingreep. De manier waarop de verdoving wordt toegepast, wordt door de anesthesist met u besproken.
Van de ingreep zelf merkt u door de narcose niets. Napijn ontstaat pas wanneer de verdoving is uitgewerkt. Mensen die de ingreep hebben ondergaan, geven over het algemeen aan dat de pijn verdraagbaar is en goed bestreden kan worden met een pijnstiller.
Na de ingreep worden vaak 1 of 2 drains aangebracht die het overtollige wondvocht en bloed afvoeren. Deze worden de volgende dag verwijderd. Na uw ontslag uit de kliniek draagt u 4 weken dag en nacht een ondersteunend korset. Daarna draagt u het korset nog een paar weken alleen overdag. Het korset geeft stevigheid aan het operatiegebied en dit komt het herstel ten goede. Uw buik blijft de eerste weken gezwollen met duidelijke aanwezige bloeduitstortingen. Dit neemt af naarmate de tijd verstrijkt.
Met name de eerste week is rust het advies. Doe het 1 tot 2 weken rustig aan. Na twee weken gaan de meeste mensen weer aan het werk. Zware, inspannende werkzaamheden en/of sportieve inspanningen doet u gedurende 6 weken beter niet. Hetzelfde geldt voor zwemmen en het bezoeken van een sauna.
De incisies worden door de plastisch chirurg zoveel mogelijk gemaakt in huidplooien en onder de bikinilijn. Hierdoor kunt u de littekens bedekken met ondergoed of badkleding. De incisie en het litteken rondom uw navel worden zo gemaakt dat het na een aantal maanden nauwelijks nog zichtbaar is.
Meteen na de ingreep is resultaat merkbaar, al is dat voor de buitenwereld niet zichtbaar. Wanneer u het korset na 4 tot 6 weken niet meer hoeft te dragen, dan zijn de meeste zwellingen verdwenen. Uw lichaam is op dat moment nog niet volledig hersteld van de buikwandcorrectie, dit kan nog een aantal maanden duren. Dan wordt ook het eindresultaat zichtbaar.
Striae, onder andere ontstaan na een zwangerschap, wordt niet weggehaald. Het is wel mogelijk dat een gedeelte van de striae na een buikwandcorrectie minder zichtbaar is. Met name striae dat op het gedeelte van de huid zit dat verwijderd wordt, is na afloop niet meer aanwezig. Hoe dat in uw situatie is, kan een plastisch chirurg vertellen tijdens een consult.
Ja, een zwangerschap na een buikwandcorrectie is mogelijk. Als gevolg van de zwangerschap zal de huid oprekken, wat gevolgen heeft voor het resultaat van de ingreep. Geadviseerd wordt om bij een eventuele kinderwens de buikwandcorrectie tot een later moment uit te stellen.
De plastisch chirurgen die werkzaam zijn in de kliniek van Dutch Clinic in Istanbul zijn gespecialiseerd in buikwandcorrecties. De combinatie van kennis, ervaring en state-of-the-art apparatuur zorgt voor een constante hoge kwaliteit. Omdat de kosten voor onder meer personeel lager zijn in Turkije, kan de buikwandcorrectie voor een betaalbaar tarief worden aangeboden.
Buikwandcorrecties worden meestal om cosmetische redenen ondergaan. Vergoeding is dan helaas niet mogelijk. Alleen bij een medische noodzaak en/of medische indicatie is soms een gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Andere mogelijkheden hangen af van uw zorgverzekeraar en de aanvullende zorgverzekering die u heeft afgesloten. De voorwaarden die zorgverzekeraars hanteren in geval van een medische noodzaak zijn strikt. Voldoet u niet aan de gestelde eisen, dan zijn de kosten voor eigen rekening.
Ja. Dutch Clinic werkt samen met Cosmetic Finance, een kredietverstrekker gespecialiseerd in het financieren van cosmetische en medische ingrepen. Een krediet wordt verstrekt na goedkeuring van uw gegevens. Dat houdt in dat u inzage geeft in uw financiële situatie en verplichtingen. Wees uzelf ervan bewust dat lenen geld kost en dat u vaak meerdere jaren maandelijkse afbetalingen doet voor de gewenste cosmetische ingreep.
U heeft langdurig plezier van een geslaagde buikwandcorrectie. Een strakke buik blijft behouden door uw levensstijl aan te passen en regelmatig te bewegen. Zorg ervoor dat u op een stabiel gewicht blijft. Komt u na de ingreep veel aan, of valt u veel af? Dan kan de huid van de buik weer verslappen en afhangen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.