Skip to content

Cosmetische tandheelkunde Turkije

Overweegt u facings of cosmetische tandheelkunde in Turkije? U kunt op deze manier flink op de kosten besparen en toch rekenen op de beste kwaliteit. Een mooie, stralende lach spreekt tot de verbeelding.

Effectieve tandheelkundige behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Verzorgd gebit met tandheelkunde in Turkije

Voor- en nazorg in Nederland

Een goed functionerend gebit met gezonde tanden neemt niet weg dat u zich onzeker voelt door het uiterlijk van uw gebit. Slaat u regelmatig een hand voor uw mond moet als u moet lachen? Een afgebroken tand, lelijke tanden of geel verkleurde tanden liggen hier vaak aan ten grondslag. Van een tandheelkundige noodzaak is geen sprake, maar u heeft toch de wens om uw gebit te laten verfraaien en mooier te maken. Verschillende esthetische imperfecties kunnen met behulp van cosmetische tandheelkundige technieken verholpen worden.

  • Een of meerdere verkleurde tanden;
  • Ontevredenheid over een verkeerde beet, schuine en/of scheve tanden;
  • Gebitsproblemen door ontbrekende of lelijke tanden;
  • Ontevredenheid over het tandvlees.

Dutch Clinic maakt gebruik van de nieuwste en modernste technieken bij het verfraaien van uw gebit. De behandelend cosmetisch tandartsen stellen aan de hand van uw wensen en gebitssituatie een behandelplan samen.

Wat zijn de voordelen van een cosmetische tandheelkunde bij Dutch Clinic?

Scheve tanden bedekken met facings in Turkije

Scheve of afgebroken tanden zijn naast verkleurde tanden voor veel mensen een bron van ergernis. De scheve stand van uw tanden kan behoorlijke afbreuk doen aan uw verder gezonde gebit. U schaamt zich om voluit te lachen, maar het volledig laten vervangen van uw gebit is niet aan de orde. Het laten plaatsen van facings is vaak een fantastisch alternatief, het geeft u mooie witte en frisse tanden. Facings worden op beschadigde en/of verkleurde tanden geplaatst, waardoor esthetische imperfecties op prachtige wijze worden weggewerkt. Het laten plaatsen van facings verloopt volgens een bepaald schema:

  • Vaststellen van de juiste kleur. De arts gebruikt een kleurenstaal om de uiteindelijke kleur van de facings te bepalen. Het tandtechnisch laboratorium maakt de facings in de juiste kleur.
  • Afslijpen van uw tand. Indien nodig wordt een laag van de tand afgeslepen. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat uw tanden te dik worden.
  • Vorm geven aan de facing. Van de tanden die behandeld worden met facings, worden altijd eerst afdrukken gemaakt. In het tandtechnisch laboratorium worden aan de hand van deze vorm passende facings gemaakt.
  • Bevestigen van de facing. Voor het plaatsen van de facings worden uw tanden behandeld met een hechtlaag. U kunt direct na het plaatsen van de facings het eindresultaat al beoordelen.

Facings worden uit porselein of composiet vervaardigd. Afhankelijk van uw verwachting en wensen kan de arts tijdens het consult de verschillende mogelijkheden toelichten. Facings van porselein gaan over het algemeen langer mee en verkleuren in de loop der tijd nauwelijks. Porselein is echter wel duurder dan composiet.

Tanden bleken voor wittere tanden in Turkije

Uw gebit heeft door de jaren heen veel te verduren. Met het verstrijken van de tijd verkleuren uw tanden. Onder invloed van onder andere eten, het drinken van veel koffie, thee of alcohol en roken wordt het verkleuringsproces versneld. Gele tanden zijn voor veel mensen een reden om cosmetische tandheelkunde te overwegen. Alhoewel de tanden zelf gezond zijn en u geen pijnklachten ervaart, lacht u liever met gesloten mond of een hand voor uw mond. Hoe komen anderen dan aan een stralend wit gebit? Tanden bleken is een veel toegepaste techniek om uw tanden in de natuurlijke witte kleur te herstellen. Cosmetisch tandartsen adviseren om uw tanden op een veilige manier te laten bleken, zonder hierbij de gezondheid van uw gebit aan te tasten. Waar veel mensen aan voorbijgaan, is dat niet elk gebit geschikt is om te bleken. Heeft u zeer gevoelige tanden of gebruikt u medicijnen? Dan kan het gebeuren dat een bleekmiddel niet goed werkt. De cosmetisch tandheelkundige behandeling bij Dutch Clinic gaat vooraf door een uitgebreid consult, waarbij niet alleen uw gebit wordt bekeken en besproken, maar waarbij een ervaren arts ook aandacht besteed aan uw algehele gezondheid en eventueel medicijngebruik. Een enkele keer is iemand allergisch voor waterstofperoxide die wordt gebruikt bij het bleken van tanden. Om de gezondheid van uw gebit niet onnodig te beschadigen, laat u een cosmetische tandheelkundige behandeling zoals bleken uitvoeren door specialisten. U bent dan zeker van het gewenste resultaat en het behoud van een gezond gebit.

Tandvleescorrectie

Niet alleen verkleurde en/of scheve tanden kunnen uw glimlach beïnvloeden. Ook uw tandvlees is daarbij van belang. Steeds vaker wordt er gekozen voor een zogenaamde tandvleescorrectie. Deze cosmetische tandheelkundige ingreep kan zowel bij te veel tandvlees of een tekort aan tandvlees worden toegepast.

  • Te veel tandvlees. Een overschot aan tandvlees kan op meerdere manieren worden behandeld. Wegbranden van tandvlees door middel van een laserbehandeling wordt voornamelijk toegepast om een gummy smile te behandelen. Afhankelijk van uw gebit en uiterlijk kan een arts voorstellen om naast het wegbranden van het tandvlees ook het overtollige bot weg te slijpen. Een enkele keer is een uitgebreide cosmetische ingreep noodzakelijk. De cosmetisch arts maakt uw bovenlip los en verkleint de bovenlipspieren. Uw bovenlip hangt na afloop van de ingreep lager, waardoor er minder tandvlees zichtbaar is wanneer u lacht.
  • Te weinig tandvlees. De oorzaak voor te weinig tandvlees ligt vaak in te hard poetsen. Terugtrekkend tandvlees kan op meerdere manieren hersteld worden. Op deze manier kan een operatieve en ingrijpende tandvleestransplantatie toegepast worden. Ook kunt u een voorkeur hebben voor een epithese. Dit is al het ware een kunst tandvleesprothese, die nauwelijks van natuurlijk tandvlees is te onderscheiden.

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen tandheelkunde Turkije

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over cosmetische tandheelkunde in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Binnen de reguliere tandheelkunde is cosmetische of esthetische tandheelkunde een apart vakgebied. Het uiterlijk van het gebit staat centraal, waarbij diverse hulpmiddelen en technieken gebruikt kunnen worden om het gebit te verfraaien.
Een van de natuurlijke gevolgen van het ouder worden, is dat uw tanden minder wit worden. In principe kan iedereen zijn of haar tanden laten bleken, wanneer uw tandwortels volgroeid zijn. Dit is doorgaans het geval vanaf ongeveer het 18e levensjaar.
De kleur van uw tanden verandert onder invloed van diverse factoren. Zowel koffie, thee, rode wijn als roken zijn nadelig voor de witte kleur. Dagelijks 3 keer poetsen is niet alleen van belang voor de gezondheid van uw tanden, het is ook goed voor het behoud van de witte kleur.
Cosmetisch tandartsen maken gebruik van een bleeklepel, waarvoor een bitje op maat wordt gemaakt. Het bitje beschermt het tandvlees tegen de bleekmiddelen die gebruikt worden. De bleeklepel wordt gevuld met een gel die uw tanden bleekt.
Nee, afhankelijk van de methode die wordt toegepast, duurt het meestal een aantal dagen tot weken voordat u resultaat ziet.
Bereikte resultaten houden meestal zo’n 2 tot 3 jaar aan. Dit is echter sterk afhankelijk van uw dagelijkse eetgewoonten en levensstijl.
Mensen met overgevoelige tanden wordt afgeraden om de tanden te laten bleken. Daarnaast werkt bleken ook niet bij composiet vullingen, kronen of facings. Heeft u gaatjes? Dan zal een tandarts adviseren deze eerst te laten vullen alvorens de tanden te bleken.
Behandelingen die door een cosmetisch tandarts worden toegepast, zijn relatief veilig. Een enkele keer ontstaan er blaren in de mond en/of schade aan het glazuur. Volg de tips en adviezen van de tandarts altijd op, hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen van het tandglazuur.
Scheve of afgebroken tanden zijn in de regel gezond en geven geen pijnklachten. Ze komen het uiterlijk van uw gebit echter niet ten goede. Facings worden geplaatst bij volwassenen om cosmetische redenen.
Zowel de tandgevoeligheid als de gevoeligheid van het tandvlees verschillen per persoon. Vooraf kan niet met zekerheid gezegd worden of u de behandeling als gevoelig zult ervaren. Het is gebruikelijk om de plekken die behandeld worden met een verdovende crème in te smeren.
Voordat de facings geplaatst worden, wordt eerst het gebit nauwkeurig bekeken. Ook worden afdrukken gemaakt van de tanden waar een facing over wordt geplaatst. De facings worden door het tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Daarna worden uw tanden, waar nodig, geslepen en wordt het hechtmateriaal aangebracht, zodat de facings geplaatst worden.
In principe kunt u eten zoals u gewend bent. De tandarts kan adviseren om de eerste uren en dagen hard voedsel, zoals een lolly of appel, te vermijden.
Afhankelijk van de ervaring van de cosmetisch tandarts en de materialen die gebruikt worden, zijn de resultaten langdurig. De mogelijkheden op het gebied van facings zijn de voorbije jaren enorm verbeterd.
Een behandeling met facings is alleen mogelijk als er nog tanden aanwezig zijn, om de facings op te plaatsen. Ook zijn facings gevoelig voor de vorming van tandplak. Goede verzorging is van belang.
Wanneer u facings wilt laten plaatsen om tandverkleuring te camoufleren, kan ook overwogen worden om de tanden te bleken. Zijn het echter scheve of afgebroken tanden die u wilt laten behandelen, dan kunt u eventueel tandimplantaten overwegen.
Vergoedingsmogelijkheden en bedragen hangen af van uw zorgverzekeraar en het aanvullend verzekeringspakket dat u heeft afgesloten.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.