Skip to content

Facelift Turkije

Overweegt u een facelift in Turkije? Deze behandeling is een relatief invasieve ingreep. De artsen in Turkije zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Facelift Turkije

Denkt u na over een facelift in Turkije, Istanbul? Uw gezicht en gezichtsuitdrukking zijn onlosmakelijk verbonden met wie u bent. De weerspiegeling van uw persoonlijkheid en uw gevoelens worden door uw gezicht weergegeven. Door veroudering veranderd uw gezicht en ontstaan rimpels, plooien en lijntjes. In combinatie met eenzijdige voeding, een ongezonde levensstijl en onvoldoende slaap wordt dit proces soms versneld en ziet uw gezicht er ouder uit dan uw werkelijke leeftijd is. Een facelift kan deze tekenen van het verouderingsproces terugdraaien en u weer een jeugdige uitstraling geven. 

Meer informatie over facelift:

Wat zijn de voordelen van een facelift bij Dutch Clinic?

Jongere uitstraling na facelift Turkije

De keuze voor een facelift wordt zowel door mannen als vrouwen gemaakt. De gemiddelde leeftijd waarop mensen voor de ingreep kiezen, ligt tussen het 40e en 60e levensjaar. Dat neemt echter niet weg dat ook bij een facelift op latere of jongere leeftijd fantastische resultaten bereikt worden. Een facelift is een chirurgische ingreep, waarbij zowel de plooien als rimpels van uw gezichtshuid strak worden getrokken. Dit gebeurt meestal in combinatie met de dieper gelegen weefselstructuren. Heeft u onder uw kin last van overmatig weefsel of heeft uw huid zichtbaar dikkere huidplooien? Dan kan het wenselijk zijn om deze gelijktijdig mee te liften. Een facelift in Turkije wordt uitgevoerd door een ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurg. De ingreep kent een aantal varianten:

Mini-lift of S-lift

Kleine facelift van de wangen en kaaklijn. Deze ingreep wordt geadviseerd bij een milde huidverslapping in uw gezicht. De overtollige huid wordt weggehaald en de wonden worden gehecht. Incisies en hechtingen worden in een natuurlijke huidplooi aangebracht en zijn naderhand nauwelijks zichtbaar.

MACS-lift

Naast het verwijderen van overtollige huid worden ook de spieren van uw wangen en kaaklijn gelift. De MACS-lift wordt geadviseerd bij afzakkende wangen en hamsterwangen.

Full Facelift

Een facelift is bedoeld om de huid en onderliggende weefsels bij uw wangen, hals en kaaklijn te liften. Tijdens de facelift corrigeert een plastisch chirurg uw huid, bind- en spierweefsels. Deze worden in de richting van uw haargrens aangespannen. De overtollige huid wordt verwijderd, waarna de incisie gehecht wordt.

Halslift

De huid en onderliggende spieren en weefsels in de hals worden gelift.

Hals-Facelift

Uitgebreide ingreep, waar natuurlijke resultaten mee bereikt worden. Door het liften van zowel de gezichtshuid als de huid in uw hals ontstaat er geen disbalans en ziet u er jonger en frisser uit.

Maak direct een afspraak

Wanneer wordt een facelift toegepast?

Een facelift is een ingrijpende chirurgische operatie. Het is een cosmetische ingreep waar u zich van tevoren grondig op voorbereidt en waar u bepaalde verwachtingen van heeft. Toch wordt niet iedereen die een facelift overweegt, geschikt bevonden voor de ingreep. Een facelift, of een variant daarvan, kan uitkomst bieden als er bij u sprake is van:

  • Een vermoeide, norse gezichtsuitdrukking door een verslapping van de huid.
  • Een sombere uitstraling door een teveel aan huid rondom uw mond.
  • Een afhangend voorhoofd en/of afgezakte wenkbrauwen al dan niet met regelmatig terugkerende klachten zoals hoofdpijn.
  • Duidelijk zichtbare rimpels tussen neus en lippen.
  • Opvallend aanwezige rimpels en/of een huidoverschot in uw gezicht.
  • U regelmatig voor ouder wordt aangezien dan dat u zich voelt en/of uw werkelijke leeftijd is.

Voorbereiding facelift Turkije

Een facelift in Turkije wordt voorafgegaan door een voorbereidingsperiode en een consult bij Dutch Clinic in Hoofddorp. Tijdens het consult worden uw persoonlijke wensen en verwachtingen doorgenomen en beoordeelt een plastisch chirurg uw gezondheid. Er wordt een behandelplan op maat gemaakt en de verschillen tussen de diverse facelift varianten wordt toegelicht. De bij u passende behandelmethode wordt uitgebreid besproken, waarbij aandacht uitgaat naar de gebruikte verdovingsmethode, de herstelperiode en de resultaten die bereikt worden. Als vanzelfsprekend krijgt u informatie over de ingreep die in onze geaccrediteerde kliniek in Istanbul wordt toegepast. Dutch Clinic regelt alles voor u, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw reis naar Turkije. Gedurende uw verblijf in Istanbul is er een tolk aanwezig die in staat voor een goede communicatie tussen u en de behandelend arts en verpleegkundigen.

Werkwijze facelift in Turkije

Een facelift in Istanbul, Turkije wordt meestal onder narcose of sedatie toegepast. Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg op uw huid de gebieden af die behandeld worden. Incisies worden gemaakt en de huid wordt losgemaakt, teruggebracht in de natuurlijke positie en richting het oor aangespannen. Indien gewenst verwijderd de arts overtollig vetweefsel in de hals en onder kin. Om een natuurlijk resultaat te bereiken wordt de huid niet te strak aangetrokken. De plastisch chirurgen hebben een jarenlange ervaring met het toepassen van de verschillende facelift technieken. Dat maakt dat ze in iedere situatie weten hoe het beste resultaat bereikt kan worden. Afhankelijk van de ingreep die bij u plaatsvindt wordt de facelift afgerond met het aanbrengen van één of meerdere drains die bloed en wondvocht afvoeren. Tijdens een controle de volgende dag worden, als de arts het goed vindt, de drains verwijderd. Afhankelijk van uw situatie gaat u daarna naar het hotel om nog een aantal dagen te herstellen van de facelift. Een enkele keer adviseert de arts om een dag langer in de kliniek te blijven.

Betaalbare facelift in Turkije

De kostprijs van plastische chirurgie ligt in Turkije aanmerkelijk lager dan in Nederland. In de kliniek in Istanbul wordt u behandeld door ervaren plastisch chirurgen en het ontbreekt u tijdens uw verblijf aan niets. Een facelift in Turkije is de moeite meer dan waard. Het gratis consult vindt plaats bij Dutch Clinic in Hoofddorp. U maakt uw wensen en verwachtingen duidelijk en een arts beoordeelt uw geschiktheid voor een facelift. De ingreep wordt toegelicht, waarbij aandacht wordt besteed aan de mogelijke bijwerkingen en complicaties. Gaat uw voorkeur uit naar een facelift Turkije, dan worden de afspraken gemaakt en wordt uw verblijf geregeld. De exacte duur van het verblijf in Istanbul, verschilt per behandeling en per persoon. Het is uiteindelijk de plastisch chirurg in Istanbul die u toestemming geeft om terug naar Nederland te reizen. Controles en nazorg vinden plaats bij Dutch Clinic in Hoofddorp, u hoeft daarvoor niet naar Turkije. Meer weten of een afspraak maken voor een gratis consult? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de facelift in Istanbul, Turkije? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Maak direct een afspraak

Facelift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een facelift in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Een facelift is een oplossing voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van natuurlijke huidveroudering. Huidveroudering is ook een gevolg van blootstelling aan bijvoorbeeld de verschillende weersinvloeden, stress en roken. Uw huid krijgt rimpels en ziet er oud uit. Met behulp van een facelift worden zowel het onderhuidse bindweefsel, de spieren als de huid strakgetrokken. Uw gezicht ziet er jeugdiger uit. De meeste mensen die een facelift laten toepassen zijn tussen 35 en 70 jaar. Op jongere leeftijd wordt geadviseerd om de eerste tekenen van het ouder worden met een alternatieve behandeling op te lossen. Fillers of injectables bieden dan een prima oplossing.

De exacte behandelduur van de ingreep verschilt per persoon en hangt onder meer af van het soort facelift dat bij u wordt toegepast. De gemiddelde behandeltijden zijn:

  • Mini-lift of S-lift, 2 uur
  • MACS-lift, 2 tot 3 uur
  • Full Facelift, 2 tot 4 uur
  • Halslift, 2 tot 4 uur Bij een combinatie van meerdere behandelingen zal de behandeltijd langer zijn. Dit wordt toegelicht tijdens het intakegesprek.

Van de ingreep zelf ervaart u door de verdoving geen pijn. De manier van verdoven, plaatselijk, sedatie of narcose, hangt af van de gekozen behandelmethode. Het aanbrengen van de verdovingen, door middel van injecties, kunt u als gevoelig ervaren. Na het afronden van de facelift en het uitwerken van de verdoving kunt u napijn krijgen. Uw gezicht en/of hals zijn pijnlijk. Indien gewenst kunt u een pijnstiller gebruiken. U kunt het behandelde gebied ook regelmatig koelen om de pijn tegen te gaan. Na twee weken is de pijn verdwenen.

Met name de eerste dagen is uw gezicht niet toonbaar en draagt u een verband. Uw gezicht is gezwollen, uw ogen kunnen daardoor dichtzitten, blauwe en rode huidverkleuringen zijn zichtbaar. De ergste zwellingen en verkleuringen zijn na twee weken verdwenen.

De hersteltijd verschilt per persoon en is afhankelijk van het type facelift dat bij u wordt toegepast. De eerste dagen is uw gezicht verbonden. Door de zwellingen en verkleuringen heeft u de eerste dagen niet veel zin om enige activiteit te ondernemen. De eerste week wordt het doen van fysieke inspanningen afgeraden en ook in de twee week is onder meer bukken nog niet toegestaan. Zwaardere inspanningen zoals tillen en heffen mogen pas weer na een maand. De meeste mensen die een facelift ondergaan, gaan na ongeveer twee weken weer aan het werk, als de werkzaamheden en de arbeidsomstandigheden dit toelaten.

Het doel van de facelift is uw huid te verstrakken, zodat uw gezicht er frisser en uitgerust uitziet. U heeft dezelfde gezichtsuitdrukking als voor de facelift. Het risico is wel dat er tijdens de chirurgische ingreep een zenuw beschadigd wordt, waardoor uw mimiek niet meer zo expressief is als voorheen. Kies daarom altijd voor een plastisch chirurg die over aantoonbare ervaring beschikt met het toepassen van een facelift.

De plastisch chirurg zal de incisies zo maken dat ze in uw haargrens of een huidplooi vallen. Het litteken valt hier later in weg en is nauwelijks zichtbaar. Het is zo dat een vers litteken 12 tot 18 maanden nodig heeft om tot rust te komen. Naarmate de maanden verstrijken ziet u dat het litteken de kleur van omliggende huid steeds beter aanneemt.

Een deel van de eerdere rimpels wordt als resultaat van de facelift minder diep. Een facelift heeft echter geen directe invloed op rimpelvorming in de hals en/of uw voorhoofd. De rimpels die op deze plaatsen aanwezig zijn kunnen eventueel met een andere behandeling, een halslift of een voorhoofdslift behandeld worden. Rimpels die bij uw gezichtsuitdrukking horen tijdens het lachen en praten blijven gewoon zichtbaar.

De duur waarin de effecten zichtbaar zijn verschillen per persoon. Gemiddeld genomen heeft u 10 tot 15 jaar plezier van het resultaat. Het natuurlijke verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Ook uw levensstijl is van invloed op het resultaat.

Nee, een facelift is een puur cosmetische ingreep waar geen vergoedingsmogelijkheden voor zijn.

Als gevolg van de ingreep kunt u de eerste dagen problemen en pijn ervaren met het openen en sluiten van de mond. Kauwen is dan ook extra gevoelig. Geadviseerd wordt om de eerste dagen uw voeding aan te passen en door een rietje te drinken. Kies voor zachte of vloeibare voeding.

a. Rokers wordt geadviseerd om zes weken voor de geplande facelift te stoppen met roken en dit vol te houden, totdat de huid is hersteld. Roken is van negatieve invloed op de doorbloeding van zowel uw lichaam als huid en komt het herstel niet ten goede. Bovendien is de kans op nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing groter bij rokers.

Plan een facelift ruimschoot voor of na een zonvakantie. Na de ingreep is het beter om de eerste zes weken niet te zwemmen of te zonnen. De warmte van de zon kan zwellingen tot gevolg hebben en erger nog de littekens kunnen verbranden. Bescherm uw huid goed tegen de zon. Te vroeg beginnen met zwemmen kan de wondjes week maken, waardoor het herstel langer duurt dan voorzien.

Ja, mits de ingreep wordt toegepast in een daartoe geschikte omgeving en door een ervaren chirurg is het een veilige behandeling met een uiterst kleine kans op complicaties.

Gemaakte medische kosten kunnen onder bepaalde voorwaarden van uw jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. Laat u goed informeren door een belastingconsulent. Daarmee voorkomt u eventuele moeilijkheden met de Belastingdienst.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.