Skip to content

Facelift Turkije Istanbul

Overweegt u een facelift in Istanbul? Naarmate uw leeftijd vordert, worden rimpels en lijntjes in uw gezicht zichtbaar.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Uitstekende kwaliteit, zeer ervaren chirurgen en een geheel verzorgd verblijf. De plastische chirurgie in Istanbul, Turkije regelen wij voor u vanuit Nederland. Zo heeft u altijd uw artsen en contactpersonen dichtbij; vanaf de eerste informatie, voor alle afspraken en voor de nazorg.

Facelift Istanbul

Overweegt u een facelift in Istanbul? Naarmate uw leeftijd vordert, worden rimpels en lijntjes in uw gezicht zichtbaar. De huid rekt uit en het volume van bind- en vetweefsels verminderd. Tegelijkertijd wordt ook de bot- en spiermassa minder. De verslapte huid heeft minder ondersteuning en zal geleidelijk aan naar beneden zakken. Met een facelift worden uw huid en de onderliggende weefselstructuren weer glad getrokken. De cosmetische ingreep wordt bij mannen en vrouwen succesvol toegepast. Voor een facelift Istanbul bent u van harte welkom bij Dutch Clinic.

Wat zijn de voordelen van een facelift bij Dutch Clinic?

Huidveroudering oplossing met facelift Istanbul

Huidveroudering is heel natuurlijk en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zo hebben fors gewichtsverlies, stress, roken, overmatige blootstelling aan de zon en het overmatig gebruik van alcohol invloed op de manier waarop de veroudering zichtbaar wordt. Een facelift is het meest geschikt voor mensen vanaf 35 jaar. Op jongere leeftijd kunnen ook rimpels en lijntjes ontstaan, cosmetisch artsen adviseren om deze op een alternatieve, niet invasieve, manier te laten behandelen. Een facelift geeft goede, langdurige resultaten bij mensen die als gevolg van natuurlijke huidveroudering te maken met overtollige gezichtshuid en rimpels. Door het tegelijkertijd aanspannen van de onderliggende spieren krijgt u een frisse, jeugdige gezichtsuitstraling. Naast een facelift kunt u rimpels en lijntjes ook laten behandelen door middel van een fillerbehandeling. Een facelift heeft alleen effect op de onderkant van uw gezicht. Uw oogleden, voorhoofd en wenkbrauwen blijven onveranderd. Eventueel, en desgewenst, kan een facelift in Istanbul gecombineerd worden met een ooglidcorrectie, voorhoofdslift en/of wenkbrauwlift.

Maak direct een afspraak

Beste prijs-kwaliteitverhouding facelift Istanbul

Veel mensen die een cosmetische ingreep overwegen zoeken daarvoor naar de beste facelift in Nederland. Bij het overwegen van plastische chirurgie is het verstandig om de behandelmogelijkheden in binnen- en buitenland met elkaar te vergelijken. Cosmetische ingrepen worden zelden door zorgverzekeraars vergoed en met een prijskaartje tussen € 5.900 en € 9.000 is een facelift niet direct goedkoop te noemen. Een mogelijkheid is kijken naar de verschillen tussen de binnen- en buitenlandse tarieven. Dutch Clinic, met vestigingen in Hoofddorp en Istanbul, past de ingreep toe voor € 6.999. Bij dit bedrag zijn het consult, nazorg en controles in Hoofddorp inbegrepen. De facelift zelf vindt plaats in de moderne kliniek in Istanbul. Dutch Clinic heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en u wordt behandeld door gespecialiseerde cosmetisch artsen. De resultaten die bereikt worden zijn uitstekend en u heeft jarenlang plezier van deze investering in uw eigen welzijn.

Behandeltraject facelift Istanbul

Een facelift traject begint met een adviesgesprek bij een cosmetisch arts. De chirurg bekijkt uw gezicht en bepaald welke techniek het beste bij u past. De arts stelt vragen over:

 • Uw algemene gezondheid, medisch verleden, medicijngebruik en bekendheid met allergieën.
 • Eerder doorgemaakte operaties.
 • Roken en het gebruik van alcohol.
 • De verwachting die u heeft van een facelift in Istanbul.

Vervolgens bespreekt een arts de verschillende manieren waarop een facelift kan worden uitgevoerd, waarbij aandacht wordt besteed aan de verdoving. Een facelift kan onder volledige narcose of door middel van sedatie worden gedaan. De gekozen verdovingswijze hangt af van uw persoonlijke voorkeur, uw medische achtergrond en de facelift techniek. Afhankelijk van uw verwachting en de mate waarin u het gezicht wilt laten liften kan een techniek voorgesteld worden:

 • Minilift of S-lift
 • MACS-lift
 • Full facelift
 • Halslift
 • Facelift in combinatie met een ooglidcorrectie, correctie van de kin en/of een wenkbrauwlift.

De incisies worden zoveel mogelijk in uw natuurlijke huidplooien, in de haargrens en/of achter de oren gemaakt. Littekens zijn vrij zelden zichtbaar aanwezig.

Resultaat facelift Istanbul

Na de ingreep is uw gezicht gezwollen en zijn er bloeduitstortingen zichtbaar. De chirurg heeft een bandage aangebracht en de eerste dagen kan er sprake zijn van napijn. De zwellingen nemen geleidelijk aan af en na een aantal weken worden de resultaten zichtbaar. Om uw natuurlijke gezichtsuitdrukking te behouden zullen niet alle rimpels in uw gezicht zijn verdwenen. Bij het praten en lachen zijn de rimpeltjes zichtbaar. Als dit niet geval zou zijn, dan is er sprake van een statische uitdrukking en een onnatuurlijk facelift resultaat. De resultaten van een facelift in Istanbul houden jarenlang aan. De klok wordt een aantal jaren teruggedraaid en uw vermoeide, sombere gezichtsuitdrukking maakt plaats voor een frisse, jeugdige uitstraling. Het lichamelijke verouderingsproces wordt met een facelift niet stilgezet. De bereikte effecten gaan niet levenslang mee. Gemiddeld geniet u 10 tot 15 jaar van de ingreep.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de facelift in Istanbul, Turkije? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Maak direct een afspraak

Facelift Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een facelift in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Een facelift is een oplossing voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van natuurlijke huidveroudering. Huidveroudering is ook een gevolg van blootstelling aan bijvoorbeeld de verschillende weersinvloeden, stress en roken. Uw huid krijgt rimpels en ziet er oud uit. Met behulp van een facelift worden zowel het onderhuidse bindweefsel, de spieren als de huid strakgetrokken. Uw gezicht ziet er jeugdiger uit. De meeste mensen die een facelift laten toepassen zijn tussen 35 en 70 jaar. Op jongere leeftijd wordt geadviseerd om de eerste tekenen van het ouder worden met een alternatieve behandeling op te lossen. Fillers of injectables bieden dan een prima oplossing.

De exacte behandelduur van de ingreep verschilt per persoon en hangt onder meer af van het soort facelift dat bij u wordt toegepast. De gemiddelde behandeltijden zijn:

 • Mini-lift of S-lift, 2 uur
 • MACS-lift, 2 tot 3 uur
 • Full Facelift, 2 tot 4 uur
 • Halslift, 2 tot 4 uur Bij een combinatie van meerdere behandelingen zal de behandeltijd langer zijn. Dit wordt toegelicht tijdens het intakegesprek.

Van de ingreep zelf ervaart u door de verdoving geen pijn. De manier van verdoven, plaatselijk, sedatie of narcose, hangt af van de gekozen behandelmethode. Het aanbrengen van de verdovingen, door middel van injecties, kunt u als gevoelig ervaren. Na het afronden van de facelift en het uitwerken van de verdoving kunt u napijn krijgen. Uw gezicht en/of hals zijn pijnlijk. Indien gewenst kunt u een pijnstiller gebruiken. U kunt het behandelde gebied ook regelmatig koelen om de pijn tegen te gaan. Na twee weken is de pijn verdwenen.

Met name de eerste dagen is uw gezicht niet toonbaar en draagt u een verband. Uw gezicht is gezwollen, uw ogen kunnen daardoor dichtzitten, blauwe en rode huidverkleuringen zijn zichtbaar. De ergste zwellingen en verkleuringen zijn na twee weken verdwenen.

De hersteltijd verschilt per persoon en is afhankelijk van het type facelift dat bij u wordt toegepast. De eerste dagen is uw gezicht verbonden. Door de zwellingen en verkleuringen heeft u de eerste dagen niet veel zin om enige activiteit te ondernemen. De eerste week wordt het doen van fysieke inspanningen afgeraden en ook in de twee week is onder meer bukken nog niet toegestaan. Zwaardere inspanningen zoals tillen en heffen mogen pas weer na een maand. De meeste mensen die een facelift ondergaan, gaan na ongeveer twee weken weer aan het werk, als de werkzaamheden en de arbeidsomstandigheden dit toelaten.

Het doel van de facelift is uw huid te verstrakken, zodat uw gezicht er frisser en uitgerust uitziet. U heeft dezelfde gezichtsuitdrukking als voor de facelift. Het risico is wel dat er tijdens de chirurgische ingreep een zenuw beschadigd wordt, waardoor uw mimiek niet meer zo expressief is als voorheen. Kies daarom altijd voor een plastisch chirurg die over aantoonbare ervaring beschikt met het toepassen van een facelift.

De plastisch chirurg zal de incisies zo maken dat ze in uw haargrens of een huidplooi vallen. Het litteken valt hier later in weg en is nauwelijks zichtbaar. Het is zo dat een vers litteken 12 tot 18 maanden nodig heeft om tot rust te komen. Naarmate de maanden verstrijken ziet u dat het litteken de kleur van omliggende huid steeds beter aanneemt.

Een deel van de eerdere rimpels wordt als resultaat van de facelift minder diep. Een facelift heeft echter geen directe invloed op rimpelvorming in de hals en/of uw voorhoofd. De rimpels die op deze plaatsen aanwezig zijn kunnen eventueel met een andere behandeling, een halslift of een voorhoofdslift behandeld worden. Rimpels die bij uw gezichtsuitdrukking horen tijdens het lachen en praten blijven gewoon zichtbaar.

De duur waarin de effecten zichtbaar zijn verschillen per persoon. Gemiddeld genomen heeft u 10 tot 15 jaar plezier van het resultaat. Het natuurlijke verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Ook uw levensstijl is van invloed op het resultaat.

Nee, een facelift is een puur cosmetische ingreep waar geen vergoedingsmogelijkheden voor zijn.

Als gevolg van de ingreep kunt u de eerste dagen problemen en pijn ervaren met het openen en sluiten van de mond. Kauwen is dan ook extra gevoelig. Geadviseerd wordt om de eerste dagen uw voeding aan te passen en door een rietje te drinken. Kies voor zachte of vloeibare voeding.

a. Rokers wordt geadviseerd om zes weken voor de geplande facelift te stoppen met roken en dit vol te houden, totdat de huid is hersteld. Roken is van negatieve invloed op de doorbloeding van zowel uw lichaam als huid en komt het herstel niet ten goede. Bovendien is de kans op nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing groter bij rokers.

Plan een facelift ruimschoot voor of na een zonvakantie. Na de ingreep is het beter om de eerste zes weken niet te zwemmen of te zonnen. De warmte van de zon kan zwellingen tot gevolg hebben en erger nog de littekens kunnen verbranden. Bescherm uw huid goed tegen de zon. Te vroeg beginnen met zwemmen kan de wondjes week maken, waardoor het herstel langer duurt dan voorzien.

Ja, mits de ingreep wordt toegepast in een daartoe geschikte omgeving en door een ervaren chirurg is het een veilige behandeling met een uiterst kleine kans op complicaties.

Gemaakte medische kosten kunnen onder bepaalde voorwaarden van uw jaarlijkse belastingaangifte worden afgetrokken. Laat u goed informeren door een belastingconsulent. Daarmee voorkomt u eventuele moeilijkheden met de Belastingdienst.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com