Skip to content

Borstverkleining Turkije

Overweegt u een borstverkleining in Turkije? Deze behandeling is een relatief invasieve ingreep. De artsen in Turkije zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Wat zijn de voordelen van een borstverkleining bij Dutch Clinic?

Borstverkleining Turkije

Het eerste waar mensen aan denken bij het horen van plastische chirurgie en borsten is een borstvergroting. Waar minder vaak aan wordt gedacht, is dat er ook veel vrouwen zijn die door pijnklachten in schouders, nek en rug de borsten willen laten verkleinen. Is uw cupmaat niet in verhouding met de rest van uw lichaam, of wilt u om lichamelijke klachten kleinere borsten? Een borstverkleining in Turkije kan uitkomst bieden.

Redenen voor een borstverkleining in Turkije

Grote borsten dragen meer lichamelijke en psychische ongemakken met zich mee dan dat wordt vermoed. Een borstverkleining is niet alleen ingreep die om esthetische redenen wordt ondergaan, zeker ook op functioneel vlak biedt de ingreep ontspanning. Vrouwen die een borstverkleining overwegen hebben vaak te maken met uiteenlopende klachten:

 • Pijn, één van de belangrijkste redenen om een borstverkleining te overwegen is pijn. Het gewicht van de borsten zorgt ervoor dat uw bovenlichaam meer naar voren hangt, waardoor u meer moeite doet om rechtop te staan. Dit belast zowel de nek- als rugspieren en heeft pijnklachten tot gevolg.
 • Psychische klachten. Onzekerheid en schaamte over de borstomvang veroorzaken een onaangenaam gevoel. Bovenkleding past moeilijk en het krijgen van nare opmerkingen komen het zelfvertrouwen niet ten goede.
 • Beperking van de bewegingsvrijheid. Sporten met grote borsten is niet praktisch. Hardlopen kan door het bewegen van de borsten pijnklachten veroorzaken en effectieve work-outs zijn vrijwel onmogelijk, omdat de borsten ‘in de weg’ zitten.
 • De borsten passen niet bij uw lichaam.

Bij een borstverkleining in Turkije worden zowel overtollig klier-, vet- en huidweefsel weggenomen, waardoor de borsten kleiner worden. Uw lichaam is na de ingreep beter in verhouding en de pijnklachten worden weggenomen.

Voor- en nadelen borstverkleining

U neemt niet zomaar een beslissing voor een borstverkleining. Het is een ingrijpende keuze om uw borsten te laten verkleinen, en het is belangrijk om uzelf voor te bereiden op de ingreep. De plastisch chirurg geeft u informatie over het verloop van de behandeling, de herstelperiode en de resultaten die u kunt verwachten. Daarnaast worden zowel de voor- als nadelen van een borstverkleining met u besproken.

Voordelen borstverkleining:

 • Het gewicht van uw borsten wordt verkleind, pijnklachten in de schouders, rug en nek verminderen.
 • Uw borsten worden gelift en krijgen de oorspronkelijke, natuurlijke vorm terug.
 • De tepelhof wordt eveneens verkleind, zodat uw borsten de juiste verhouding hebben.
 • Er is minder snel sprake van smetplekken en jeuk onder uw borsten.
 • Het wordt makkelijker om passende lingerie en bovenkleding te kopen.

Nadelen borstverkleining:

 • Door het maken van incisies in de borststreek blijven er littekens achter. Het duurt ruim een jaar voordat de littekens lichter van kleur worden en minder opvallen.
 • Het gevoel rondom uw tepel en tepelhof kan minder of anders zijn dan voor de borstverkleining.
 • Eventuele risico’s, bijwerkingen en complicaties.
 • Asymmetrisch resultaat.

Verloop borstverkleining Istanbul, Turkije

Een borstverkleining is een chirurgische ingreep die onder narcose wordt uitgevoerd en die gemiddeld 2 uur duurt. Welke operatietechniek bij u wordt toegepast, wordt voor de ingreep door de plastisch chirurg met u besproken. De techniek die het meest wordt gebruikt, verkleind de borst door aan de onderkant klier-, vet-, en huidweefsel te verwijderen. Aan de onderzijde ontstaat een eerste litteken. Om uw borsten een natuurlijke vorm te geven, wordt een figuurnaad aangelegd. Deze naad loopt vanaf de tepel recht naar beneden. Dit vormt eveneens een litteken. De plastisch chirurg verplaatst de tepel en kan eventueel de tepelhof verkleinen. Het uiteindelijke litteken is ankervormig. De vorm van het litteken is afhankelijk van de techniek die wordt toegepast. De chirurg kan in het operatiegebied drains achterlaten die wondvocht en bloed afvoeren. Deze drains worden doorgaans de volgende dag verwijderd. Na de ingreep verblijft u een nacht in de kliniek.

Maak direct een afspraak

Herstel borstverkleining

Op het moment dat alles goed gaat met u, krijgt u van de plastisch chirurg toestemming om de kliniek te verlaten. Enkele dagen na de ingreep kunt u douchen en een bh dragen. Kies voor het gebruik van een naadloze sport-bh, zonder beugels. De voorkeur gaat uit naar een bh met een voorsluiting. Door de ingreep is uw cupmaat kleiner geworden, de omvang blijft onveranderd. Draag de stevige sport-bh zeker tot drie weken na de borstverkleining dag en nacht. De eerste week doet u het vooral rustig aan en probeert u thuis veel taken uithanden te geven. Rust komt het herstel en het uiteindelijke litteken ten goede. De meeste vrouwen zijn drie weken na de borstverkleining weer aan het werk. Zes weken na de ingreep kunnen ook sportieve activiteiten voorzichtig opgepakt worden. Littekens kunnen, in overleg met de arts, behandeld worden met een littekencrème. Het duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden voordat uw borsten de definitieve vorm hebben. Nadat u Turkije heeft verlaten, worden de controles opgevolgd door Dr. Deniz van Dutch Clinic in Hoofdorp.

Resultaten verkleining van de borsten

De meeste vrouwen die een borstverkleining ondergaan zijn tevreden met het resultaat. Plastisch chirurgen geven geen garantie voor een goed, symmetrisch resultaat. Verbeteringen zijn direct na de ingreep zichtbaar. Toch duurt het lange tijd voordat uw borsten hun uiteindelijke vorm hebben. Een enkele keer is het resultaat minder symmetrisch dan verwacht, of is er een verminderd gevoel in de tepels. Soms blijkt een tweede ingreep noodzakelijk om alsnog het gewenste resultaat te bereiken. Uw borsten kunnen groter worden door een gewichtstoename, maar ook een zwangerschap of het gebruik van de pil dragen hieraan bij. Het omgekeerde, verslapping van de borsten, is uiteraard ook mogelijk.

Meer weten over een borstverkleining in Turkije?

Veroorzaken uw borsten lichamelijke en/of psychische klachten en overweegt u een borstverkleining? Laat u dan vrijblijvend voorlichten door de ervaren artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. De ingreep zelf wordt in de geaccrediteerde kliniek in Istanbul uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen. Gedurende het behandelproces staan de artsen in Nederland en Turkije in nauw contact met elkaar, dit zodat u verzekerd bent van optimale zorg. Tijdens een gratis consult wordt bekeken en besproken hoe de behandeltechniek bij u kan worden toegepast en kan een arts vertellen welke resultaten u van de borstverkleining kunt verwachten. Een afspraak maakt u door te bellen met een van onze medewerkers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de borstverkleining in Istanbul, Turkije? Of bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze behandeling? Vraag het dan aan de ervaren specialisten van de Dutch Clinic. Als u nu een afspraak maakt voor een eerste kennismaking, ontmoeten we u graag binnenkort in Hoofddorp.

Borstverkleining Turkije veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een borstverkleining in Turkije, Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Met een borstcorrectie worden de borsten verkleind. Vrouwen met grote, zware borsten ondervinden vaak fysieke klachten zoals rug-, nek-, en schouderpijn. Na een borstcorrectie zijn deze klachten verdwenen en/of sterk verminderd. Met een borstverkleining worden de borsten gelijktijdig gelift, waardoor ze een verbeterde vorm krijgen.

Gezonde vrouwen die ontevreden zijn over de cupmaat of de grootte en omvang van de borsten, komen doorgaans in aanmerking voor een borstverkleining. Een te hoge BMI waarde, of overgewicht, kan een reden zijn om de operatie af te raden. De kans op bijwerkingen en complicaties is dan te groot.

In principe is het mogelijk om de gewenste cupmaat te bereiken. De plastisch chirurg kijkt tijdens het consult samen met u welke vorm en grootte van de borsten het beste bij u passen. Garanties kunnen echter niet worden gegeven. De uiteindelijke maat is afhankelijk van de basisbreedte die uw borst heeft.

Dit is afhankelijk van diverse factoren. Een groot gedeelte van de borst bestaat uit vetweefsel. Komt u veel in gewicht aan, dan zal de borst mee groeien. Blijft u op een stabiel gewicht, dan is deze kans veel kleiner. Ook bijvoorbeeld de hormoonbalans is van invloed op de omvang en grootte van uw borsten.

Door de ingreep bestaat de kans op een veranderd gevoel rondom de tepel(s). De veranderingen in het gevoel worden veroorzaakt door het verplaatsen van de tepel. Naarmate de afstand van de verplaatsing toeneemt, is ook de kans op gevoelsveranderingen groter. De huid rondom de littekens kan eveneens een gevoelsverandering doormaken. Deze risico’s worden al tijdens het consult met u besproken en toegelicht.

Na de ingreep worden de wondjes afgedekt met speciale pleisters. Een enkele keer wordt ervoor gekozen om een strak verband aan te leggen. Dit wordt de volgende dag vervangen door een (naadloze) sportbeha. U draagt deze beha de eerste vier weken dag en nacht. Daarna nog twee weken overdag. Voor een vlot herstel is het belangrijk om de instructies van de arts op te volgen.

De behandeltechniek hangt af van de grootte van uw borst en de mate waarin de verkleining plaatsvindt. Bij grote, ingrijpende borstverkleiningen wordt over het algemeen gekozen voor de zogenaamde ankertechniek. Hangt uw tepelhof niet te ver naar beneden en is de verkleining niet te groot, dan wordt de sleutelgat techniek uitgevoerd. De keuze voor een behandeltechniek wordt tijdens het consult toegelicht.

De dagen na de ingreep kunnen uw borsten gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen. Dit verdwijnt tijdens de dagen en weken die volgen. Eventuele spierpijn neemt in de dagen na de ingreep snel af. U kunt de pijn bestrijden met paracetamol. De eerste tijd kunnen uw borsten gevoelloos zijn. Na een aantal weken tot maanden keert het gevoel terug.

U verblijft na de borstverkleining een nacht in de kliniek. Uw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. De eerste weken is het operatiegebied gezwollen en voelt daardoor beurs aan. De littekens zijn felrood en soms licht opgezet. Zowel het borstweefsel als de omliggende huid moeten zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Hier gaan een aantal weken overheen. De meeste zwellingen en bloedstortingen zijn na 10 tot 14 dagen verdwenen. Afhankelijk van de werkzaamheden die u verricht, kunt u na 2 tot 4 weken weer volledig aan het werk.

Littekens na een borstverkleining zijn onvermijdelijk. De ervaren plastisch chirurg zal de incisies zo maken dat de latere littekens minimaal zichtbaar zijn. Bij de meeste vrouwen die een borstverkleining ondergaan, lopen de littekens van de tepel naar beneden in de borstplooi en rondom de tepelhof. Na 12 tot 18 maanden zijn de littekens goed hersteld en zijn ze nog nauwelijks zichtbaar.

De mogelijkheid om na een borstcorrectie borstvoeding te geven is afhankelijk van het klierweefsel dat wordt verwijderd. Wordt er bij u veel melkklierweefsel verwijderd, dan is de kans groot dat het geven van borstvoeding erg moeilijk is. Bespreek een kinderwens met de plastisch chirurg voorafgaand aan de ingreep. Eventueel kan de arts adviseren om de ingreep tot een later moment uit te stellen.

Uiteraard is de afname van het volume van de borsten direct zichtbaar. Het duurt echter enige tijd voor de uiteindelijke vorm wordt aangenomen. Afhankelijk van de behandeltechniek gaan hier 2 weken tot 3 maanden overheen.

Na de borstcorrectie is het 3 tot 6 maanden lastig om zelf onderzoek te doen. Het beeld kan door het aanwezige littekenweefsel verstoord zijn. Ditzelfde littekenweefsel kan ook de mammografie verstoren. Bent u op het moment van de borstverkleining ouder dan 40? Laat dan eerst een mammografie maken voordat de ingreep wordt toegepast.

De kosten voor een borstverkleining bij Dutch Clinic in Turkije bedragen € 2.999. De prijs is inclusief de transfers van en naar het vliegveld in Turkije, ziekenhuis, begeleiding in het ziekenhuis, het consult en de nazorg in Hoofddorp.

Het kan gebeuren dat grote borsten zoveel lichamelijke klachten veroorzaken, dat een arts een medische indicatie geeft. Met deze indicatie is vergoeding, volledig of gedeeltelijk, mogelijk. De meeste ingrepen worden echter zonder medische indicatie uitgevoerd en dat betekent dat vergoeding vrijwel altijd uitblijft.

Ja. Dutch Clinic werkt samen met Cosmetic Finance, een gespecialiseerde kredietverstrekker.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u ons in Hoofddorp

Dutch Clinic

Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Overige behandelingen Dutch Clinic

Natuurlijk heeft u vooraf veel vragen en verwacht u een kundig consult en betrouwbare nazorg. Die krijgt u ook van ons, gewoon in Nederland. Vanuit onze Nederlandse kliniek in Hoofddorp, Dutch Clinic, regelen wij alles voor u. Ook het contact met de collega’s in Turkije. U kunt dus gewoon in Nederland alles vragen en voorbereiden terwijl u weet dat het behandelend team in Turkije volledig door ons geïnformeerd is. Dit zijn de behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt:

Liposuctie

Verwijdering storende verophoping oplossen met liposuctie?

Neuscorrectie

Voor het uiterlijk dat u wenst is een neuscorrectie de oplossing?

Buikwandcorrectie

Oppervlakkig vet verwijderen met een buikcorrectie?

Borstvergroting

Grote en stevigere borsten door middel van een borstvergroting?

Bilvergroting

Betrouwbare bilvergroting behandeling in Turkije, door ervaren arts.

Tandheelkunde

Facings en cosmetische tandheelkunde betaalbaar in Turkije.

Facelift

Jongere uitstraling na een facelift behandeling in Turkije?

Armlift

Verwijderen van huid op de bovenarm door een armlift?

Borstcorrectie

Gynaecomastie, borstlift, borstliftcorrectie

Dijbeenlift

Overtollig huid verwijderen op het bovenbeen door een dijbeenlift?

Haartransplantatie

Dun behaard of kale plekken? Een haartransplantatie de oplossing?

Ooglaseren

Afscheid nemen van de bril? Kies voor ooglaseren in Turkije.